nowmag.gr

Η Ιαπωνία καλεί την Sony και την TMSC να προχωρήσουν σε μία επένδυση της τάξης των 9.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει επεξεργαστές 20 nm για αυτοκίνητα και άλλες οικιακές συσκευές.

Η προτεινόμενη θέση του εργοστασίου αυτού είναι στην βορειοδυτική πλευρά της νησιωτικής χώρας, κοντά σε μία εγκατάσταση της Sony, όπου κατασκευάζονται αισθητήρες για κάμερες. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν η Sony και η TSMC έχουν αποδεχθεί αυτή την πρόσκληση από την πλευρά της ιαπωνικής Κυβέρνησης, αλλά αξίζει να τονιστεί ότι -σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης- η κινητικότητα για το θέμα φαίνεται να είναι αρκετά έντονη.

Αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 20 nm σε ιαπωνικό έδαφος, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται στα 9.2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1 τρισεκατομμύριο γιεν. Εκτός από την κατασκευή chips για αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές, οι επεξεργαστές που θα κατασκευάζει το εν λόγω εργοστάσιο θα μπορούν να βρουν και βιομηχανικές χρήσεις.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/5/2021)

You May Like This