nowmag.gr

Μια νέα εφαρμογή με την ονομασία “Windows” κυκλοφόρησε από τη Microsoft, προσφέροντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε περιβάλλον Windows από διάφορες πλατφόρμες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές macOS, iOS, iPadOS, Android, καθώς και για προγράμματα περιήγησης ιστού και υπολογιστές Windows.

Η εφαρμογή “Windows” λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για το streaming ενός αντιγράφου των Windows από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Windows 365, Azure Virtual Desktop και Remote Desktop. Ουσιαστικά, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες περιβάλλον Windows από οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα από το λειτουργικό της σύστημα.

Η Microsoft είχε δοκιμάσει αυτή την ενοποιημένη εφαρμογή για σχεδόν ένα χρόνο πριν την επίσημη κυκλοφορία της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία ενσωμάτωσε διάφορα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μια προσαρμόσιμη αρχική οθόνη, υποστήριξη πολλαπλών οθονών και ανακατεύθυνση USB.

Η λειτουργία ανακατεύθυνσης USB είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τοπικές συσκευές όπως κάμερες web, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές σαν να ήταν απευθείας συνδεδεμένες στον απομακρυσμένο υπολογιστή. Αυτό ενισχύει σημαντικά την αίσθηση ότι εργάζονται σε έναν τοπικό υπολογιστή, παρόλο που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν ένα απομακρυσμένο σύστημα.

Ωστόσο, η νέα εφαρμογή “Windows” έχει ορισμένους περιορισμούς. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμη μόνο για εταιρικούς και εκπαιδευτικούς λογαριασμούς της Microsoft. Ο κύριος στόχος της είναι να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες εφαρμογές Remote Desktop για Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα. Η Microsoft δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σχέδια για υποστήριξη προσωπικών λογαριασμών καταναλωτών.

Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στην παροχή εργαλείων απομακρυσμένης σύνδεσης σε υπολογιστές. Για δεκαετίες, η εφαρμογή Remote Desktop Connection αποτελούσε μέρος των Windows, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκδοσης Windows 11. Αυτές οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της νέας εφαρμογής “Windows”, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη σύνδεση σε εταιρικούς υπολογιστές από προσωπικούς φορητούς ή σταθερούς υπολογιστές

Παρόλο που η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει επίσημα σχέδια για υποστήριξη προσωπικών λογαριασμών, υπάρχουν ενδείξεις για μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα αυτό. Πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο τη μετάβαση των Windows πλήρως στο cloud. Αυτό θα επιτρέψει τη βελτίωση των υπηρεσιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και την πλήρη περιήγηση της ψηφιακής εμπειρίας των χρηστών.

Οι χρήστες Windows μπορούν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή “Windows” από το Microsoft Store. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple για συσκευές macOS, iOS και iPadOS. Για τους χρήστες Android, η εφαρμογή εισέρχεται σήμερα σε δημόσια δοκιμαστική λειτουργία.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/9/2024)

You May Like This