nowmag.gr

Η εφαρμογή Transmission είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές BitTorrent πολλαπλών πλατφορμών. Αυτή την εβδομάδα, το Transmission 4 κυκλοφόρησε τελικά στο κοινό και έρχεται με μερικές σημαντικές βελτιώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν μια ανανεωμένη σχεδίαση και εγγενή υποστήριξη για Apple Silicon Mac.

Η έκδοση 4.0 της εφαρμογής ήταν σε δοκιμή beta από πέρυσι. Ωστόσο, η ενημέρωση είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Αν και η διεπαφή εξακολουθεί να φαίνεται αρκετά οικεία, έχει τροποποιηθεί με μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Κάτω από την κουκούλα, οι κωδικοί της εφαρμογής έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως, καθώς βασίζεται πλέον σε C++ αντί για C90. Ως αποτέλεσμα, το Transmission 4 χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους υλικού, όπως RAM και CPU.

Πιο συγκεκριμένα, οι σημειώσεις έκδοσης της εφαρμογής αναφέρουν ότι το Transmission 4 χρησιμοποιεί 50% λιγότερη CPU και 70% λιγότερη μνήμη από το Transmission 3. Όμως, όπως σημειώνεται από το MacMagazine, αυτή η ενημέρωση είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους χρήστες macOS. Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα έκδοση του Transmission εκτελείται εγγενώς σε υπολογιστές Apple Silicon Mac.

Υπάρχουν και άλλα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται με την ενημέρωση. Αυτά περιλαμβάνουν μια επιλογή για τον ορισμό προεπιλεγμένων ιχνηλατών, υποστήριξη για λίστες αποκλεισμού IPv6 και μια δυνατότητα παράλειψης πιθανών πληροφοριών αναγνώρισης, όπως ο παράγοντας χρήστη κατά τη δημιουργία ενός νέου torrent.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/2/2023)

You May Like This