nowmag.gr

Η Άννα Μοραγλή Founder και SEO Consultant της εταιρείας παροχής υπηρεσιών SEO «Search Magic», συμμετείχε ως μοναδική Ελληνίδα με ομιλία και παρουσίαση στο ευρωπαϊκό συνέδριο WordCamp Europe 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, 9 και 10 Ιουνίου 2023.

Στο ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο WordCamp της κοινότητας του WordPress, συμμετείχαν 96 ξένοι ομιλητές, σύμβουλοι και ειδικοί στον τομέα του e-commerce, UX experts, καθώς και IT managers. Το WordCamp Europe πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με διεθνή παρουσία πολλών ειδικών του κλάδου ενώ το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 2.500 άτομα. Ανάμεσα στους ομιλητές βρέθηκε η Ελληνίδα Άννα Μοραγλή με την παρουσίασή της με θέμα: “Help! My site has been hit by an algorithm update”.

Η θεματική της ομιλίας βασίστηκε σε ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη σε ένα γνωστό δημοσιογραφικό WordPress site στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο λόγω μίας ενημέρωσης αλγορίθμου της Google, έχασε σχεδόν το 70% της επισκεψιμότητάς του. Κατά της διάρκεια της ομιλίας της, εξήγησε πως μπορεί κανείς να αναλύσει ένα τέτοιο περιστατικό, ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν και πως θα πρέπει να διαχειριστεί κανείς τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι πανικοβάλλονται από μία εν δυνάμει καταστροφική για την ιστοσελίδα εμπλοκή.

Η Άννα Μοραγλή και η Search Magic

Η αγάπη της για το μάρκετινγκ, ο ενθουσιασμός για τον διαδικτυακό κόσμο, η εργατικότητα και η δημιουργικότητά της, οδήγησαν το 2020 την Άννα Μοραγλή σε ηλικία μόλις 23 ετών να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία Search Engine Optimization (SEO). Η «Search Magic» αποτελεί μία συμβουλευτική εταιρεία SEO με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βοηθά τις εταιρείες να βελτιώσουν την ορατότητα της ιστοσελίδας τους, ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Στόχος του SEO είναι να αυξήσει την οργανική (μη πληρωμένη) κίνηση προς την ιστοσελίδα μέσω της βελτίωσης της ορατότητας της στα αποτελέσματα αναζήτησης και τελικά να καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Από την ίδρυσή της Search Magic και έπειτα, η κα. Μοραγλή έχει λάβει μέρος σε μεγάλα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αρκετά σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα ως εισηγήτρια και έχει κατακτήσει μια θέση στη λίστα “30 under 30” του Forbes για τη χρονιά 2022.

Η Search Magic δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας στο βιογραφικό της πολλά επιτυχημένα case studies. Αξίζει να σημειωθούν δύο από αυτά, τα οποία αφορούν ελληνικές εταιρείες, όπως είναι και η εταιρεία πώλησης ενδυμάτων «Mind Matter», η οποία μέσα στους δύο πρώτους μήνες της συνεργασίας με την Search Magic και συγκρίνοντας τα δεδομένα με τα αντίστοιχα της ίδιας περιόδου την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να αυξήσει τα sessions, δηλαδή την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, κατά 46.7%. Ακόμη ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο, αποτελεί η αύξηση των πωλήσεων της “Mind Matter”, που παρουσίασαν αύξηση 204%. Μία ακόμη επιτυχημένη περίπτωση ελληνικής online επιχείρησης, της οποίας τα νούμερα πολλαπλασιάστηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελεί γνωστή ιστοσελίδα φαρμακείου, το οποίο μόλις σε 3,5 μήνες, είδε τους επισκέπτες του να αυξάνονται από 2.580 σε 7.834, δηλαδή παρουσίασε αύξηση 303%. Μέσα σε 11 μήνες οι επισκέπτες που έμπαιναν καθημερινά στην σελίδα, έφτασαν τους 20.000 ημερησίως!

Στόχος της Search Magic, είναι να κάνει ακόμη πιο ενεργή την παρουσία της στην ελληνική κοινότητα του e-commerce και να βοηθήσει τις ελληνικές ιστοσελίδες να αναπτυχθούν και να δουν πραγματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να κλείσετε άμεσα ένα δωρεάν ραντεβού στρατηγικής με την ομάδα της Search Magic εδώ: https://searchmagic.io/book-a-call/.

Το WordCamp και η κοινότητα

Το WordCamp Europe, όντας το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας και ανοιχτού λογισμικού, δίνει την ευκαιρία στα μέλη της κοινότητας του WordPress να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις. Στο διεθνές συνέδριο συνήθως παρευρίσκονται από απλοί χρήστες του WordPress, έως επαγγελματίες προγραμματιστές και  συνεργάτες. Στο WordCamp γίνονται παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικές με τις τελευταίες τεχνολογίες που αφορούν την κοινότητα του WordPress. Το WordPress ξεκίνησε το 2003 και αποτελεί μία ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων, καθώς και το δημοφιλέστερο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε αρχικά ως εργαλείο για τη δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδων, αλλά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα πλήρες CMS που υποστηρίζει τη δημιουργία ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η κοινότητα του WordPress είναι εξαιρετικά ενεργή και συμπεριλαμβάνει προγραμματιστές, σχεδιαστές, marketers και χρήστες από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά φόρουμ, σεμινάρια και ημερίδες που παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για την χρήση του WordPress, σε διεθνές επίπεδο.

You May Like This