nowmag.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου «Η Ελλάδα Μετά V: από την κρίση στην κανονικότητα ή η κρίση ως κανονικότητα;» στο Μουσείο Μπενάκη. Το συνέδριο γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, φέτος πραγματοποιείται σε ψηφιακή μορφή και είναι μία συνδιοργάνωση του think tank “Ο κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση” και της εταιρίας επικοινωνίας “Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ”.

Η θεματολογία που καλύφθηκε την πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στα επίκαιρα θέματα της εποχής μας και στον προβληματισμό που θέτουν για το μέλλον της Ελλάδας απέναντι σε αυτά. Κλιματική αλλαγή, τεχνητή νοημοσύνη, ο κίνδυνος μιας διαρκούς υγειονομικής κρίσης είναι μερικά από όσα συζητήθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 50 εξαίρετους ομιλητές και δημοσιογράφους από Ελλάδα και εξωτερικό. Ακολουθούν οι θεματικές συζητήσεις της πρώτης μερας:

  • Η συζήτηση για το μέλλον: η Ελλάδα και τα νέα μεγάλα διακυβεύματα
  • Τεχνητή νοημοσύνη: Μια πολυεπίπεδη πρόκληση που εξελίσσεται συνεχώς
  • Το στοίχημα της συμπεριληπτικότητας: η ελληνική οικονομία μεταξύ κρίσης, ανάκαμψης, νέων ανισοτήτων και μετασχηματισμού

Το συνέδριο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα με τη θεματολογία να καλύπτει την οικονομία, τις διεθνείς εξελίξεις και το Αφγανιστάν, το μέλλον της Ευρώπης κ.α.. Η ημερα θα κλείσει με απολογισμό του συνεδρίου και παράθεση των συμπερασμάτων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
 
Τρόποι online παρακολούθησης του Συνεδρίου: Το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω YouΤube, Facebook Live, ekyklos.gr & evenizelos.gr Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις για κάθε κύκλο συζήτησης, πριν ή κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, μέσω: ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr

You May Like This