nowmag.gr

Πιο παραγωγικές και πιο αποτελεσματικές γίνονται οι επιχειρήσεις όταν χρησιμοποιούν υψηλές ταχύτητες Internet. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχθηκε από την καραντίνα, στη διάρκεια της οποίας τα αιτήματα για γρήγορο Internet αυξήθηκαν σημαντικά. Η περίοδος των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι βοήθησε πολλούς να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του ισχυρότερου και ταχύτερου Internet, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για αναβαθμίσεις των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα στοιχείο ενθαρρυντικό ως προς την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Το καλό νέο είναι ότι η δράση  Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιδότηση, μέσω κουπονιού, συνδέσεων Internet με υπερυψηλές ταχύτητες ,  που αφορούσε μόνο σε ιδιώτες, πλέον επεκτάθηκε και σε επιχειρήσεις. Παράλληλα εξασφαλίστηκε και η παράτασή του μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022 (κανονικά έληγε στις 31 Μαρτίου).H δράση επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων Internet με 13 ευρω τον μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Η επιδότηση ανέρχεται στα 360 ευρώ για 2 έτη.

Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Πηγή: protothema.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/6/2020)

You May Like This