nowmag.gr

Σύμφωνα με έρευνα της Dell, μόλις το 5% των οργανισμών παγκοσμίως, εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα των Cloud υπηρεσιών.

Αρκετές είναι οι εταιρίες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υπηρεσίες Cloud παρά το ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Μάλιστα, έκθεση της Dell και της Intel ισχυρίζεται ότι μόλις το 5% των εταιριών παγκοσμίως εκμεταλλεύονται τα οφέλη του Cloud Computing. Αυτό σημαίνει πως ήδη πολλές εταιρίες ενδεχομένως χάνουν την ευκαιρία να προσθέσουν επιπλέον υπολογιστικούς πόρους στα project τους.

Η έκθεση βασίζεται σε περισσότερους από 1250 υπαλλήλους IT τμηματων, οι οποίοι μάλιστα έχουν και τον τελευταίο λόγο αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρία τους. Σύμφωνα με την έρευνα οι υπάλληλοι θεωρούν πως οι Cloud υπηρεσίες εκτός από το υψηλό κόστος είναι και αρκετά πολύπλοκες στην υλοποίησή τους , οπότε γι’ αυτό και αποφεύγουν να τις χρησιμοποιούν.

Αρκετά είναι τα ζητήματα που φαίνεται να απασχολούν τις επιχειρήσεις γύρω από το Cloud Computing αν και ήδη πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud για να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τον όγκο εργασίας τους.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων, περίπου δηλαδή το 77%, συμφώνησαν ότι η χρήση πολλαπλών υπηρεσιών Cloud σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, έχουν κάνει ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα στο χώρο του IT. Αντιθέτως, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από το ένα τρίτο των εταιριών, περίπου το 38%, συμφωνούν πως βοηθήθηκαν σημαντικά χρησιμοποιώντας υβριδικές υπηρεσίες Cloud.

Το γεγονός ότι αρκετές εταιρίες επιλέγουν να μην χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες Cloud προκαλεί έκπληξη αφού το 2019, σχεδόν τα δύο τρίτα, περίπου το 64% των οργανισμών, δήλωναν πως ήταν έτοιμοι να αυξήσουν τις δαπάνες αναφορικά με το Cloud Computing. Μάλιστα, η μελέτη διαπίστωσε πως σχεδόν 7 στους 10 IT managers πίστευαν πως το Cloud Computing θα τους βοηθούσε να μειώσουν τα συνολικά έξοδα της εταιρίας 19% κατά μέσο όρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της Dell Technologies, Nigel Moulton, δήλωσε

Είναι πολύ καλό να βλέπουμε ότι περισσότεροι οργανισμοί βλέπουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι υπηρεσίες Cloud. Παρ’ όλα αυτά, με μόνο το 5% να χρησιμοποιεί εργαλεία διαχείρισης μέσω cloud, ένα μεγάλο ποσοστό εταιριών εξακολουθούν να μην έχουν τα μεγάλα και επικερδή οφέλη που προσφέρει αυτή η προσέγγιση. Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ευθυγραμμιστούν και απλοποιηθούν αυτά τα υβριδικά περιβάλλοντα.

Tech Radar

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/4/2020)

You May Like This