nowmag.gr

Η DuckDuckGo λανσάρει επίσημα μια νέα υπηρεσία που έχει σαν σκοπό να σταματήσει επιτέλους την παρακολούθηση των emails σου από τις διάφορες εταιρείες. Ο λόγος, πιο συγκεκριμένα, για ένα νέο Email Protection feature, το οποίο θα σου δώσει μια δωρεάν @duck διεύθυνση email η οποία θα κάνει forward όλα τα emails στο κανονικό σου inbox, μετά την ανάλυση του περιεχομένου για trackers και την εξολόθρευση αυτών.

Η DuckDuckGo επεκτείνει παράλληλα το χαρακτηριστικό με μοναδικά, disposable forwarding addresses, τα οποία μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν μέσω του mobile browser της DuckDuckGo ή των extensions. Η προσωπική DuckDuckGo email διεύθυνση μπορεί να δοθεί σε φίλους ή επαφές που γνωρίζεις, ενώ τα disposable addresses προορίζονται καλύτερα για free trials, newsletters ή για οποιονδήποτε υποπτεύεσαι ότι θα πουλήσει το email σου.

Τα νέα εργαλεία της DuckDuckGo είναι παρόμοια με τα antitracking χαρακτηριστικά που ενσωμάτωσε η Apple στο iOS 14 και iOS 15, αν και η προσέγγιση της DuckDuckGo αφορά τόσο το Android, όσο και το iOS όπως και όλους τους σημαντικούς web browsers.

Οι trackers των emails βρίσκονται στο 70% των mailing lists, σύμφωνα με μια έρευνα του 2017. Μόλις ενσωματωθούν, επιτρέπουν στις εταιρείες να διαπιστώσουν πότε ανοίγεις ένα email, που το άνοιξες και ποια συσκευή χρησιμοποιείς.

Η ομάδα, της DuckDuckGo εξηγεί ότι τα εν λόγω χαρακτηριστικά διαφέρουν από τις προτάσεις της Apple, καθώς είναι cross platform, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεσαι, στο mobile, στο desktop, στο iPhone ή στο Android. Ωστόσο, διαφέρει και ως προς το πως χειρίζεται τους trackers. Η Apple φορτώνει τους trackers στους δικούς της servers και στέλνει ψευδείς πληροφορίες στους servers αυτών. Η DuckDuckGo απλά τους αφαιρεί από τα emails πριν καν φορτώσουν.

 

Διαδικασία απόκτησης του email

Η ρύθμιση των νέων εργαλείων της DuckDuckGo είναι απλή και εύκολη. Οι χρήστες μπορούν μέσω του mobile app να πραγματοποιήσουν εγγραφή πηγαίνοντας στη σελίδα Settings και πιέζοντας το Email Protection. Από εκεί μπορούν να συμμετάσχουν στη λίστα αναμονής μερικών εβδομάδων, χρονικό διάστημα μετά το πέρας του οποίου θα λάβουν μια ειδοποίηση για να ρυθμίσουν το χαρακτηριστικό.

Η διαδικασία περιλαμβάνει και ανάγνωση των privacy features και στη συνέχεια θα κληθείς να επιλέξεις μια νέα Duck.com email διεύθυνση. Το χαρακτηριστικό λανσάρεται σε beta φάση και η DuckDuckGo θέλει να διαπιστώσει πως θα λειτουργεί για τους χρήστες. Η εταιρεία ετοιμάζει και έναν privacy focused desktop browser που θα κάνει το ντεμπούτο του στο τέλος του 2021, μέρος της προσπάθειας να προσφέρει εργαλεία ασφαλείας για κάθε σημαντική online δραστηριότητα.

https://spreadprivacy.com/introducing-email-protection-beta/

Πηγή: techmaniacs.gr

You May Like This