nowmag.gr

Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από το λανσάρισμα των Xbox Series X/S και PlayStation 5, τα οποία έχουν ξεπουλήσει ήδη τις πρώτες παρτίδες τους με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται σε αναμονή για το επαναγέμισμα των αποθηκών.

Μπορεί να μην έχουμε επίσημα νούμερα για τις πωλήσεις των δύο παιχνιδοκονσολών από τις εταιρείες, παρόλα αυτά, οι πρώτες εκτιμήσεις του VGChartz μας δίνουν μια εικόνα για την πορεία τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η Sony κερδίζει τη μάχη στην εκκίνηση έχοντας πουλήσει κάπου μεταξύ 2.1 και 2.5 εκατ. PlayStation 5 παγκοσμίως την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν των Xbox Series X/S (1.1-1.4 εκατ.).

Δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση η διαφορά στις πωλήσεις, καθώς η Microsoft έχει παραδεχτεί πως δεν καίγεται ιδιαίτερα για τον αριθμό των παιχνιδοκονσολών που θα πουλήσει (όχι ότι αδιαφορεί βέβαια), αλλά έχει στραμμένη την προσοχή της περισσότερο στις συνδρομητικές υπηρεσίες της που ανοίγουν τον κόσμο του gaming σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό από αυτό του Xbox (βλ. Game Pass Ultimate).

Η Sony μας προετοιμάζει και αυτή για τη δική της απάντηση, πιθανότατα θα έχουμε νέα πολύ σύντομα, ενώ ο CEO της SIE, κ. Jim Ryan, επιβεβαίωσε ότι έχουν πουληθεί όλα τα διαθέσιμα τεμάχια και υποσχέθηκε πως θα γεμίσει την αγορά πριν την εορταστική περίοδο.

Πηγή: techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 27/11/2020)

You May Like This