nowmag.gr

Η ελληνική game development σκηνή, μετά από έναν πολυετή λήθαργο, αρχίζει σιγά-σιγά να ξυπνάει και αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι. Όλο και περισσότεροι Έλληνες δημιουργοί μπαίνουν στο “χορό” της gaming βιομηχανίας με projects που παρουσιάζουν…εκθετικό ενδιαφέρον. Σειρά έχει ο Γιώργος Ζώκας, γνωστός στην πλατφόρμα του YouTube και ως Zok (ή Σχέδιο Β, όπως ονομαζόταν το κανάλι του στο παρελθόν). Ο Zok, μαζί με μία χούφτα καλλιτεχνών και σχεδιαστών, εδώ και έξι χρόνια αναπτύσσουν το Carbonflesh, ένα φιλόδοξο project με πολύ ιδιαίτερο στήσιμο και θεματολογία.

Το Carbonflesh είναι ένα life sim, που διαδραματίζεται σε μία μελλοντική δυστοπία. Ο Jack, ο πρωταγωνιστής, ξυπνάει μετά από κώμα μέσα σε ένα τρένο-φυλακή και έχει πέντε ημέρες για να σώσει το…τομάρι του. Το παιχνίδι είναι έχει ένα πολύ ενδιαφέρον cyberpunk εικαστικό, με synth μελωδίες και μια παλέτα χρωμάτων που δημιουργούν μία άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Κοινός παρονομαστής και το βασικό “άγχος” για τον παίκτη είναι ο χρόνος. Πάνω σε αυτήν την time management λογική, το Carbonflesh βασίζει την ιδιοσυγκρασία του.

Ο ίδιος ο δημιουργός, σε παρουσίαση που έκανε προ ολίγων ημερών στο κανάλι του στο YouTube (βλ. τον player παρακάτω) αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο τίτλος είναι ακόμη υπό ανάπτυξη για το PC, δε θα κοστίζει €70 (αλλά όχι και κάτω από €10) και πως σαν εμπειρία είναι παικτικά απαιτητική, αλλά όχι δύσκολη.

Το Carbonflesh έχει πλέον δικό του demo στο Steam, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν πατώντας εδώ, ενώ σας παροτρύνουμε να το προσθέσετε στην Wishlist σας στο Steam.

Πηγή: https://unboxholics.com/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/7/2024)

You May Like This