nowmag.gr

Το API του Threads είναι πλέον διαθέσιμο για όλους, τηρώντας την υπόσχεση της Meta για κυκλοφορία έως το τέλος Ιουνίου.

Το δωρεάν API θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μοναδικές ενσωματώσεις του Threads στις υπηρεσίες τους και ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία εφαρμογών τρίτων για τον κύριο ανταγωνιστή της Meta, το X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τον Jesse Chen του Threads, οι χρήστες μπορούν πλέον να δημοσιεύουν αναρτήσεις μέσω του API, να ανακτούν το δικό τους περιεχόμενο και να αξιοποιούν τις δυνατότητες διαχείρισης απαντήσεων για να ορίζουν ελέγχους στις απαντήσεις και τις παραθέσεις Μπορούν ακόμα να ανακτούν απαντήσεις στις αναρτήσεις τους, να αποκρύπτουν, να εμφανίζουν ή να απαντούν σε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο Chen αναφέρει ότι τα insights (στατιστικά) για κάθε ανάρτηση στο Threads είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητάνε πιο επίμονα οι χρήστες για το API. Η εταιρεία δεν τους χαλάει χατίρι και έτσι οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τον αριθμό των προβολών, των likes, των απαντήσεων, των αναδημοσιεύσεων και των παραθέσεων στις αναρτήσεις του Threads μέσω του API. Η Meta έχει δημοσιεύσει εκτενές documentation σχετικά με το πώς οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Threads API, ενώ υπάρχει ακόμη και ένα open source sample του API στο GitHub.

Η Meta έχει δοκιμάσει το Threads API με έναν μικρό αριθμό προγραμματιστών: Grabyo, Hootsuite, Social News Desk, Sprinklr, Sprout Social και Techmeme. Oι δοκιμαστικές αυτές ενσωματώσεις επέτρεψαν σε ιστότοπους όπως το Techmeme να αυτοματοποιήσουν τη δημοσίευση στο Threads ή στους πελάτες του Sprout και του Hootsuite να τροφοδοτούν τις αναρτήσεις του Threads στις δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης social media.

Μένει να δούμε τώρα αν οι προγραμματιστές θα μπορούν εύκολα με το νέο API να δημιουργήσουν μια εφαρμογή η οποία θα δίνει πρόσβαση σε περιεχόμενο του Threads, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να συνδεθεί στην υπηρεσία. Η υπάρχουσα δοκιμαστική έκδοση του fediverse θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό, επιτρέποντας στους χρήστες του Threads να έχουν πρόσβαση σε αναρτήσεις μέσω clients του Mastodon και να μοιράζονται περιεχόμενο σε servers του Mastodon. Ωστόσο, η τρέχουσα δοκιμαστική έκδοση της ενσωμάτωσης του fediverse δεν επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν απαντήσεις και followers από το fediverse, επομένως απέχει πολύ από το να είναι πλήρης σε χαρακτηριστικά ως εναλλακτική λύση για εφαρμογές Threads τρίτων.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 25/6/2024)

You May Like This