nowmag.gr

Ο τομέας της πράσινης ενέργειας κερδίζει σταθερά έδαφος και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται κυρίως από την πρόθεση μεγάλων αγορών του πλανήτη που επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα. Στόχος τους είναι να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο κοινωνικά υπεύθυνες και βιώσιμες. Μια πρόσθετη ώθηση για την ανάπτυξη αυτής της βιομηχανίας ήταν η στήριξη του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο εκλογικό του πρόγραμμα υποσχέθηκε να διαθέσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου έως το 2035 ο ενεργειακός τομέας της χώρας να μεταβεί σε καθαρές πηγές ενέργειας.

Στο μεταξύ, ο κλάδος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας έχει μόλις περάσει στο κύριο στάδιο της ανάπτυξής του, πράγμα που σημαίνει ότι η τρέχουσα περίοδος είναι η κατάλληλη για να αυξήσουν οι επενδυτές τις «πράσινες» μετοχές στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο. Οι αναλυτές της Freedom Finance Europe έχουν επιλέξει μερικές εταιρείες τις οποίες θεωρούν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επενδύσεις στον τομέα εναλλακτικής ενέργειας. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: First Solar, Enphase Energy, Shoals Technologies Group και SunPower Corporation.

Η λίστα με τις προτεινόμενες επιλογές καθώς και άλλες προτάσεις με πολλά υποσχόμενα assets, υπάρχουν διαθέσιμες στην εφαρμογή για κινητά iOS και Android της Freedom24 στην ενότητα «Τί να αγοράσετε», η οποία ανανεώνεται συνεχώς με νέες επιλογές μετοχών.

Ετσι, οι επενδυτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να αγοράσουν τις μετοχές που τους ενδιαφέρουν μέσα από την εφαρμογή και το website της Freedom24. Ταυτόχρονα, μπορούν να ενημερώνονται για νέες επενδυτικές ιδέες που θα τους βοηθήσουν να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους.