nowmag.gr

Όπως είναι γνωστό, η αλλαγή της ονομασίας της μητρικής εταιρείας από Facebook σε Meta συνοδεύτηκε και από την ανακοίνωση του Metaverse (με την εταιρεία να ανακοινώνει πως θα αφοσιωθεί σχεδόν πλήρως στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Oculus).

Τώρα, μαθαίνουμε ότι η κύρια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VR για το Oculus Quest, το Horizon Worlds, έχει «μεγαλώσει» κατά δέκα φορές από τον περασμένο Δεκέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Verge.

O Chief Product Officer της Meta, Chris Cox, δήλωσε ότι από τότε που το Horizon Worlds έγινε ευρέως διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών του έχει αυξηθεί και έχει φτάσει τις 300.000. Ο αριθμός αφορά τόσο το Horizon Worlds όσο και το Horizon Venues, ένα ξεχωριστό app εικονικής πραγματικότητας για ζωντανές εκδηλώσεις που χρησιμοποιεί τους ίδιους μηχανισμούς. Παρόλα αυτά, ο παραπάνω αριθμός δεν περιλαμβάνει και τους χρήστες του app για τηλεδιασκέψεις εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, Horizon Workrooms.

Το app Horizon Worlds πρωτολανσαρίστηκε ως μία κοινωνική πλατφόρμα της Oculus το 2019 και είχε την ονομασία Facebook Horizon όταν εισήλθε σε δοκιμαστική φάση. Οι χρήστες φαίνονταν σαν ψηφιακοί χαρακτήρες που διέθεταν μόνο το άνω τμήμα του σώματος τους και μπορούσαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους ψηφιακούς κόσμους. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η Meta ανακοίνωσε ότι έχουν δημιουργηθεί 10.000 τέτοιοι κόσμοι και ότι οι δημιουργοί του Facebook έχουν φτάσει τους 20.000. Επιπλέον, η εταιρεία επιθυμεί να αντιμετωπίσει φαινόμενα παρενόχλησης και για αυτό ανακοίνωσε τα «personal boundaries» (ουσιαστικά κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του προσωπικό χώρο, έναν κύκλο γύρω από το avatar του με ψηφιακή διάμετρο περίπου 1,2 μέτρα που δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί) τόσο στο Horizon Worlds όσο και στο Horizon Venues.

Μέχρι στιγμής η ανάπτυξη είναι φανερή και διαρκής για τους κόσμους εικονικής πραγματικότητας της Meta και η πρόσβαση σε αυτούς είναι δυνατή μέσω του Oculus Quest headset (το Quest 2 αυτή τη στιγμή στοιχίζει $299 στην έκδοση με τα 128GB). Παρόλα αυτά, και όπως είχε ανακοινώσει και ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, η εταιρεία έχει σκοπό να φέρει μία έκδοση του Horizon Worlds και στα κινητά μέσα στο 2022, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τη βάση χρηστών του.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/2/2022)

You May Like This