nowmag.gr

Η Sony έπαιξε το τελευταίο της χαρτί και αποκάλυψε επίσημα πλέον τον σχεδιασμό του νέου PlayStation 5 το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, η Sony εχθές στο live event παρουσίασε τις δύο νέες κονσόλες της, οι οποίες έχουν μία και μόνο διαφορά. Η μία έχει 4K Blue-Ray drive ενώ από την άλλη απουσιάζει. Τα δύο PlayStation ονομάζονται PlayStation 5 και PlayStation 5 Digital Edition.

Σχεδιασμός

Το PS5 έχει σημαντικές διαφορές όσον αφορά τον σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχο. Αρχικά, έχει σχεδιαστεί για να κάθεται όρθια φυσικά όμως ο χρήστης μπορεί να το τοποθετήσει και κάθετα ενώ οι γωνίες που γνωρίσαμε στο PS4 απουσιάζουν. Επιπλέον, το PS5 είναι ντυμένο στα χρώματα μαύρο και άσπρο όπως συμβαίνει και με το DualSense controller που ανακοινώθηκε πριν αρκετό καιρό. Για ακόμη μία φορά βλέπουμε ότι η Sony αποφάσισε να χωρίσει το PS5 σε “φέτες”. Τέλος, η Digital Edition φαίνεται ελαφρώς πιο λεπτή εξαιτίας της απουσίας του 4K Blue-Ray drive.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony ετοίμασε και μερικά αξεσουάρ για όσους θέλουν να πάνε το gaming ένα βήμα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα τα νέα αξεσουάρ είναι ένα charging station για το controller, μία νέα HD κάμερα, ένα Pulse 3D wireless headset και ένα media remote.

Χαρακτηριστικά

Το PS5 θα έχει έναν επεξεργαστή AMD Zen 2 με 8 πυρήνες, μία custom RDNA-2 based κάρτα γραφικών, 16GB GDDR6 μνήμη και 825GB αποθηκευτικό χώρο. Η κονσόλα της Sony θα μπορεί να παρέχει 10.28 TFLOPS ιπποδύναμη.

Τιμή

Η τιμή των δύο PlayStation 5 θα διαφέρει με την Digital Edition να είναι φθηνότερη από την “κανονική” ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες για το που θα κυμανθεί.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/6/2020)

You May Like This