nowmag.gr

Μετά τη σύλληψη του Pavel Durov στο Παρίσι, ο ιδρυτής και CEO του Telegram υποσχέθηκε αλλαγές για να κάνει πιο ασφαλή την πλατφόρμα και αυτές δεν άργησαν να έρθουν.

Σύμφωνα με το CoinDesk, το Telegram προσφέρει πλέον τη δυνατότητα αναφοράς παράνομου περιεχομένου στα ιδιωτικά chats, μέσω “report” πλήκτρων. Οι χρήστες θα μπορούν απλά να πατήσουν το μήνυμα στο Android ή να κρατήσουν πατημένο το μήνυμα στο iOS και να επιλέξουν το Report. Μπορούν επίσης να αντιγράψουν το link που οδηγεί στο περιεχόμενο που θέλουν να αναφέρουν και να το στείλουν μέσω email στο abuse@telegram.org.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στην πολιτική του Telegram. Οι moderators είχαν ήδη τη δυνατότητα να ελέγξουν τις ιδιωτικές συνομιλίες αν κάποιο μέλος της συνομιλίας το ζητούσε. Πρόκειται όμως για την πρώτη αλλαγή στην πλατφόρμα μετά τη σύλληψη του Durov και αναλυτές αναμένουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες, με το Telegram να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ιδιωτικότητας των συνομιλιών και της ασφάλειας.

Πηγή: https://unboxholics.com/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/9/2024)

You May Like This