nowmag.gr

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Intel και Qualcomm, σύμφωνα με πληροφορίες συστήνουν στο προσωπικό τους να διακόψουν τις ανεπίσημες συζητήσεις με την Huawei σχετικά με τα πρότυπα του 5G, σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απαγόρευσε στις αμερικανικές επιχειρήσεις να συνεργάζονται με την Huawei, μια κίνηση που σημαίνει ότι τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα Android από την Google, ή πρόσβαση στις δημοφιλείς εφαρμογές της. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης είναι εκτεταμένες και η βρετανική εταιρεία κατασκευής chip ARM ​​αναφέρει ότι οι υπάλληλοί της αναστέλλουν όλες τις δραστηριότητες με την Huawei, κάτι που φαίνεται ότι ακολουθούν να εφαρμόζουν και άλλες εταιρίες. Οι ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ μηχανικών από ανταγωνίστριες εταιρείες είναι κάτι συνηθισμένο όταν πρόκειται για τον καθορισμό τεχνικών προτύπων, όπως το 5G στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς το προσωπικό θεωρεί ότι έχουν μεγαλύτερη ελευθερία σε σύγκριση με ένα πιο επίσημο περιβάλλον. Οι ΗΠΑ μάλιστα έχουν ήδη χαλαρώσει κάπως την απόφασή τους, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με την Huawei στις συζητήσεις για τα όργανα τυποποίησης, όμως θεωρείται επίφοβο ότι η πρακτική της άτυπης επικοινωνίας απειλείται και θα μπορούσε να οδηγηθεί σε κατακερματισμό της.

Παρόλο που τα αρχικά πρότυπα 5G έχουν συμφωνηθεί, επιτρέποντας στα πρώτα δίκτυα επόμενης γενιάς να λειτουργήσουν στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι μελλοντικές επαναλήψεις των προδιαγραφών θα επιτρέψουν την ενεργοποίηση πραγματικά επαναστατικών εφαρμογών, όπως τα συνδεδεμένα στο 5G δίκτυο αυτοκίνητα και το Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IIoT).

H νοτιοκορεατική εταιρία LG Uplus δήλωσε στο Reuters ότι «απέφυγε οικειοθελώς τις προχωρημένες επαφές με τους εργαζόμενους της Huawei, εκτός από τις συνεδριάσεις που αφορούν την εγκατάσταση εξοπλισμού δικτύου, ή ζητήματα συντήρησης».

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This