nowmag.gr

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε την απόκτηση του κατασκευαστή υπερυπολογιστών Cray, η οποία θα κοστίσει 35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σε ένα deal συνολικής αξίας περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τετράμηνο του οικονομικού έτους 2020. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HPE κος Antonio Neri εξήγησε πως η εξαγορά θα βοηθήσει στην προώθηση της επόμενης γενιάς υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC), λέγοντας: «Οι απαντήσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας είναι κρυμμένες σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Μόνο με την επεξεργασία και την ανάλυση αυτών των δεδομένων θα μπορέσουμε να βρούμε τις κατάλληλες απαντήσεις για τις κρίσιμες προκλήσεις σε ολόκληρο το χώρο της ιατρικής, την αλλαγή του κλίματος, το διάστημα και άλλους τομείς. Η Cray είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας υπερυπολογιστών και μοιράζεται μαζί μας τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Συνδυάζοντας τις παγκοσμίου κλάσης ομάδα και τεχνολογία που διαθέτουμε, θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά υπολογιστών υψηλής απόδοσης και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην προώθηση του τρόπου ζωής και εργασίας των ανθρώπων».

Η HPE αναμένει ότι η συμφωνία αυτή θα αυξήσει την επιρροή της στον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ παράλληλα θα παρέχει στην εταιρία τα εφόδια που απαιτούνται για την πώληση υπερυπολογιστών στους εμπορικούς πελάτες της. Για τα επόμενα τρία χρόνια, η αξία της HPC αναμένεται να αυξηθεί από τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια (το 2018) στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια (το 2021).

Η μεγάλη ανάπτυξη που σημειώνει ο τομέας ανάλυσης δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης AI (Artificial Intelligence) και εκμάθησης μηχανών ML (Machine Learning), σε συνδυασμό με τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών για επεξεργασία δεδομένων, οδηγούν επί του παρόντος σε ένα σημαντικό τομέα επέκτασης της HPC. Η συγχώνευση HPE και Cray θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τον πελάτη, τα οποία θα περιλαμβάνουν μελλοντικές υπηρεσίες HPC (HPC-as-a-service) και αναλύσεις δεδομένων AI και ML μέσω ενός νέου μοντέλου πληροφορικής (IT) HPE Green Lake.

 

You May Like This