nowmag.gr

Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν σύντομα να επωφελούνται από την ίδια ηλεκτρονική υποδομή αγορών που χρησιμοποιούν το Instagram και το Facebook, καθώς το PayPal ανακοίνωσε ότι ανοίγει μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται χρήματα online και στους αγοραστές να κάνουν check out μέσω του PayPal. Ωστόσο, οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν επίσης πρόσβαση στα συστήματα υποστήριξης του PayPal, όπως την προστασία απάτης, τη συμμόρφωση και την επαλήθευση της ταυτότητας ενός λογαριασμού. Η δυσκολία των μικρών νεοσύστατων επιχειρήσεων να κατασκευάσουν τέτοια συστήματα λόγω του κόστους, είναι ο λόγος που η εταιρεία ανοίγει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για αυτές. Επί του παρόντος, τόσο το Instagram Checkout, όσο και το Facebook Marketplace εκτελούνται ήδη στην πλατφόρμα του PayPal και οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν σύντομα να αξιοποιήσουν τα ίδια ολοκληρωμένα εργαλεία και υπηρεσίες. Η επιχείρηση του PayPal συμπεριλαμβάνει ήδη συνεταίρους και απευθείας online αγορές, με την εταιρεία να έχει επεκταθεί πολύ πέρα ​​από το online checkout, μετά την αποχώρησή της από το eBay το 2015.

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής COO (Chief Operating Officer) της εταιρίας, Bill Ready, ανέφερε ότι οι 20 κορυφαίες αγορές της PayPal αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση και έφτασαν σχεδόν τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών μόνο πέρυσι. Η νέα εμπορική πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης και άλλα εργαλεία υποστήριξης, όπως την επιβίβαση, τη διαχείριση πληρωμών και διαφορών, την τεχνητή νοημοσύνη και την προστασία από την απάτη με μηχανική μάθηση. Ο Bill Ready εξήγησε γιατί η PayPal αποφάσισε να ανοίξει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της σε μικρές επιχειρήσεις, λέγοντας: «Φέρνουμε το όραμά μας για ανοιχτό εμπόριο και εταιρική σχέση στη ζωή με την πλατφόρμα εμπορίου της PayPal, με τρόπο που επιτρέπει σε περισσότερες επιχειρήσεις και περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας. Όταν σκέφτομαι για τον κόσμο που θέλω να βρω όταν ξυπνήσω σε μια δεκαετία, δεν θέλω να υπάρχει μόνο ένα μέρος για να αγοράζει online. Θέλω να ξυπνήσω σε έναν κόσμο όπου θα υπάρχει ένα ακμάζον, ζωντανό και ποικίλο οικοσύστημα εμπόρων, πωλητών, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων παντός μεγέθους. Θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερούν στον σημερινό πολύπλοκο ψηφιακό κόσμο».

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της PayPal θα είναι διαθέσιμη πρώτα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε όλες τις άλλες αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται.

You May Like This