nowmag.gr

Το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων του British Council

Το British Council παρουσιάζει το πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων, Life Skills. Το νέο φιλόδοξο έργο με την χρηματοδότηση της HSBC, έχει ως στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το καινοτόμο διετές πρόγραμμα, έχει σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα και εκπονείται μέσω της διοργάνωσης δύο κύκλων αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν 2 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Αποκτώντας νέες εμπειρίες και δεξιότητες, θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους για την μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα και θα «δικτυωθούν» μέσω της συνεργασίας με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διεξαχθούν και μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια. Σκοπός τους είναι οι συμμετέχοντες, που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής τους ταυτότητας, μέσα από μια βιωματική διαδρομή να κατανοήσουν τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και τέλος να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Οι εγγραφές των workshops θα είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700  νέους σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από Start-up Bootcamps, όπου οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα βρεθούν μέσα σε ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας μαζί με άλλους νέους υποψηφίους. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν εμπειρίες γνώσης και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικές δραστηριότητες.

Στο τέλος του διετούς προγράμματος οι νέοι θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα  και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε νέες θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως είναι η ικανότητά τους να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο δημιουργώντας έναν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία τους.

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία του έργου Life Skills -που εμπνεύστηκε και διοργανώνει το British Council με χρηματοδότηση της HSBC-, καθώς αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας να συνεισφέρουμε σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις.  Μέσω του Life Skills θέλουμε να προσφέρουμε πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τους νέους αλλά και την ελληνική κοινωνία,  συνδυάζοντας τη καινοτομία και την επιχερηματικότητα με την εμπειρία της Βρετανίας στη θεματική. Παράλληλα ενδιαφερόμαστε να  προάγουμε την ουσιαστική γνώση καθώς και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων συμμετεχόντων μας.  Απώτερος και τελικός στόχος μας είναι να  στηρίξουμε  τους νέους ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.»

“Το παγκόσμιο πρόγραμμα Future Skills της HSBC στοχεύει να επενδύσει σε νέους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Η πρωτοβουλία «Life Skills» ταιριάζει απόλυτα με αυτούς τους στόχους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με το British Council για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού και καινοτόμου προγράμματος.” δήλωσε ο Peter Yeates, CEO – HSBC Greece.

Life Skills: Δημιουργώντας εναλλακτικά μονοπάτια για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας

Σχετικά με το  British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργαζόμαστε με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το έργο μας στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους.

Πραγματοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που μας παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Σχετικά με το Life Skills

Tο «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Σκοπός του έργου είναι να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το «Life Skills» φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της διεξαγωγής δύο κύκλων πρακτικής άσκησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «Start-up Bootcamps» ώστε να δοκιμάσουν στην πράξη τις επαγγελματικές ιδέες τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

You May Like This