Το DxOMark δημοσίευσε την αξιολόγηση του για τις κάμερες του flagship smartphone Huawei Mate 60 Pro+, ανακοινώνοντας ότι κατέχει ηγετική θέση στη φωτογραφία smartphone με βαθμολογία 157 βαθμούς. Αυτό το κατατάσσει πάνω από το Huawei P60 Pro, τον προηγούμενο κάτοχο της κορυφαίας θέσης, με 156 πόντους, και το Apple iPhone 15 Pro Max/Pro με 154 πόντους που πλέον βρίσκονται στην τρίτη/τέταρτη θέση.
Το Mate 60 Pro+ διαθέτει ένα τριπλό σύστημα κάμερας με μια κύρια 48MP με τεχνολογία μεταβλητού διαφράγματος που κυμαίνεται μεταξύ f/1.4-f/4.0, μια ultra wide 40MP με διάφραγμα f/2.2, και έναν super macro telephoto 48MP με διάφραγμα f/3.0.
Η ιστοσελίδα έδωσε στο Huawei Mate 60 Pro+ 160 πόντους για τη φωτογραφία, 80 πόντους για το Bokeh, 83 πόντους για την προεπισκόπηση, 152 πόντους για το επίπεδο ζουμ, και 148 πόντους για την εγγραφή βίντεο. Επισημαίνει ότι το smartphone έχει εξαιρετική ικανότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μπορεί επίσης να αποτυπώσει καλύτερα πορτρέτα και ομαδικές φωτογραφίες.
Το DxOMark αναφέρει ότι οι κάμερες του Huawei Mate 60 Pro+ αντλούν ένα πολύ ευρύ δυναμικό εύρος, με καλή έκθεση σε πορτρέτα και λήψεις τοπίου. Μπορούν να αποδώσουν ωραία χρώματα στις περισσότερες συνθήκες. Το σύστημα έχει καλή αντιστάθμιση υφής / θορύβου στις φωτογραφίες και ζουμάρει με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Μπορεί να κάνει αυτόματη εστίαση με καλή σταθεροποίηση βίντεο. Το μεταβλητό διάφραγμα έχει βελτιστοποιημένο βάθος πεδίου για διαφορετικά σενάρια. Το φόντο μιας φωτογραφίας έχει καλό αποτέλεσμα θολότητας και απομόνωσης του θέματος στη λειτουργία πορτρέτου. Η λειτουργία macro έχει επίσης μια μεγεθυμένη προβολή του αντικειμένου.
Εξετάζοντας τα μειονεκτήματα, το Huawei Mate 60 Pro+ μπορεί να χάσει τις λεπτομέρειες σε βιντεοσκοπήσεις με υψηλό κοντράστ και χαμηλό φωτισμό. Ο θόρυβος στα βίντεο σε εσωτερικούς χώρους και σε χαμηλό φωτισμό με κίνηση εμφανίζεται τυχαία. Εντωμεταξύ, η αντίθεση του προσώπου και οι τόνοι του δέρματος ενδέχεται να μην εμφανίζονται καλά σε σενάρια με οπίσθιο φωτισμό. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο ενδέχεται επίσης να έχουν ghosting, μετατόπιση απόχρωσης, ή color quantization.
Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 20/11/2023)
Join the Conversation →