Στο ετήσιο Google I/O, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε μια νέα δυνατότητα για το Circle to Search που μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές με τις εργασίες τους στο σπίτι.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο μαθητής κυκλώσει κάποιο σημείο της εργασίας στο οποίο έχει “κολλήσει” θα λάβει οδηγίες βήμα προς βήμα για να λύσει “μια σειρά από προβλήματα φυσικής και μαθηματικών λέξεων χωρίς να αφήσει το ψηφιακό φύλλο πληροφοριών ή το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών”.
Σύμφωνα με τη Google, “αργότερα φέτος” θα μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πιο περίπλοκων προβλημάτων που περιλαμβάνουν συμβολικούς τύπους, διαγράμματα και γραφήματα. Όλα αυτά γίνονται δυνατά από το νέο LearnLM της Google, μια προσπάθεια να βελτιώσει τα προϊόντα και τα μοντέλα της για μάθηση.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Circle to Search είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές σήμερα και θα διπλασιάσει αυτό τον αριθμό μέχρι το τέλος του έτους.
Ακόμα, το Gemini στο Android θα καταλάβει “σύντομα” σε ποια εφαρμογή βρίσκεστε και τι κάνετε σε αυτή, προκειμένου να είναι πιο χρήσιμο. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube, θα μπορείτε να ρωτήσετε το Gemini για αυτό το βίντεο, ενώ θα μπορείτε να τοποθετήσετε τις δημιουργημένες εικόνες στο Gmail, στα Μηνύματα Google και σε “άλλα μέρη”.
Εάν έχετε το Gemini Advanced, τότε θα μπορείτε επίσης να του ρωτάτε πράγματα σχετικά με τα αρχεία PDF που βλέπετε, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε scroll σε πολλές σελίδες. Αυτό θα κυκλοφορήσει σε “εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές” τους επόμενους μήνες.
Το Gemini Nano, το μοντέλο βάσης στη συσκευή, λαμβάνει μια ενημέρωση “αργότερα φέτος” στις συσκευές Pixel, καθώς γίνεται Gemini Nano με Multimodality. Έτσι, δεν θα επεξεργάζεται απλώς την εισαγωγή κειμένου τοπικά στη συσκευή, αλλά θα κατανοεί επίσης περισσότερες πληροφορίες σε περιβάλλον όπως αξιοθέατα, ήχους και προφορική γλώσσα.
Οι πολυτροπικές δυνατότητες του Gemini Nano έρχονται στο TalkBack “αργότερα φέτος”, βοηθώντας τους τυφλούς ή τους ανθρώπους με προβλήματα στην όραση να “πάρουν πλουσιότερες και σαφέστερες περιγραφές του τι συμβαίνει σε μια εικόνα”. Και επειδή το Gemini Nano λειτουργεί on device, οι περιγραφές γίνονται γρήγορα και λειτουργούν ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου.
Τέλος, η Google λέει ότι δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που χρησιμοποιεί το Gemini Nano για να παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, εάν εντοπίσει “μοτίβα συνομιλίας που συνήθως σχετίζονται με απάτες”.
Η προστασία πραγματοποιείται όλη on device, επομένως η συνομιλία “μένει ιδιωτική σε εσάς”. Αυτή θα είναι μια δυνατότητα επιλογής και η Google υπόσχεται ότι θα μας πει περισσότερα “αργότερα φέτος”.
Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/5/2024)
Join the Conversation →