nowmag.gr

Η Apple πραγματοποίησε σήμερα την ανακοίνωση της για τα κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2024 (τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2023), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple Tim Cook και τον CFO της Apple Luca Maestri να μοιράζονται λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση της Apple, τις πρόσφατες πωλήσεις προϊόντων, την ανάπτυξη υπηρεσιών και πολλά άλλα.

Αλλαγές οικοσυστήματος εφαρμογών με βάση τις οδηγίες της ΕΕ

Οι Maestri και Cook ρωτήθηκαν για πιθανά οικονομικά αποτελέσματα από τις αλλαγές που γίνονται στο App Store στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Maestri είπε ότι η ΕΕ αντιπροσωπεύει μόλις το 7 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων της Apple από το App Store, ενώ ο Cook είπε ότι ο αντίκτυπος είναι αδύνατο να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή, επειδή η Apple δυσκολεύεται να προβλέψει τι θα επιλέξουν οι πελάτες και οι προγραμματιστές.

«Έχουμε επικεντρωθεί πραγματικά στο απόρρητο, την ασφάλεια και τη χρηστικότητα», είπε ο Cook. «Και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να το πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παρελθόν όσον αφορά τα πράγματα που αγαπούν οι άνθρωποι για το οικοσύστημα μας, αλλά πρόκειται να μην παρέχουμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε επειδή χρειαζόμαστε να συμμορφωθούν με τον κανονισμό».

Vision Pro

Ο CFO της Apple, Luca Maestri, δήλωσε ότι αρκετές μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν εφαρμογές Vision Pro για πελάτες και υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Nike, Vanguard, Stryker, Bloomberg και SAP. «Από την καθημερινή παραγωγικότητα μέχρι τον συνεργατικό σχεδιασμό προϊόντων μέχρι την καθηλωτική εκπαίδευση, ανυπομονούμε να δούμε τα εκπληκτικά πράγματα που θα δημιουργήσουν οι εταιρικοί πελάτες μας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Maestri.

Ο Cook είπε ότι η Apple είναι «απίστευτα ενθουσιασμένη με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες» με το Vision Pro. Η Walmart, για παράδειγμα, έχει μια “πολύ καινοτόμα” εφαρμογή merchandising. Υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν εφαρμογές συνεργασίας και σχεδίασης, υπάρχουν εφαρμογές εξυπηρέτησης πεδίου, εφαρμογές για εργασίες κέντρου ελέγχου/κέντρων εντολών και πολλά άλλα. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για το πού βρίσκονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή», είπε ο Cook. «Ήταν πολλά χρόνια προσπαθειών από τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλη την Apple και χρειάστηκε πραγματικά μια ολόκληρη προσπάθεια της εταιρείας για να το φτάσει μέχρι εδώ».

AI

Ο Tim Cook είπε ότι η Apple ξοδεύει «τεράστιο» χρόνο και προσπάθεια για την τεχνητή νοημοσύνη και ότι λεπτομέρειες σχετικά με τη δουλειά της με AI θα κοινοποιηθούν αργότερα μέσα στο έτος.

«Όσον αφορά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα υποθέσω ότι είναι η εστίασή σας, έχουμε πολλή δουλειά σε εξέλιξη εσωτερικά, όπως έχω αναφερθεί στο παρελθόν. Η λογική μας, αν θέλετε, ήταν πάντα να κάνουμε δουλειά και μετά να μιλάμε για δουλειά και όχι να βγαίνουμε μπροστά μας. Και έτσι θα το κρατήσουμε και σε αυτό. αλλά έχουμε μερικά πράγματα για τα οποία είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι, για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα φέτος.»

Υπηρεσίες

Η κατηγορία Υπηρεσιών της Apple σημείωσε ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών στα 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Οι συνδρομές επί πληρωμή αυξήθηκαν διψήφια από έτος σε έτος. Η Apple σημείωσε ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών σε διαφημιστικές υπηρεσίες cloud, υπηρεσίες πληρωμών και βίντεο, μαζί με ρεκόρ τριμήνου Δεκεμβρίου στο App Store‌ και το AppleCare.

Wearables

Η κατηγορία Wearables, Home and Accessories σημείωσε πτώση στα έσοδα, φθάνοντας στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, από 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Πωλήσεις Mac και iPad

Οι πωλήσεις Mac ήταν περίπου σταθερές στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι), αλλά οι πωλήσεις του iPad μειώθηκαν πολύ καθώς η Apple δεν κυκλοφόρησε κανένα νέο μοντέλο το 2023. Τα έσοδα από το iPad ήταν 7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ενεργές Συσκευές

Η Apple έχει τώρα περισσότερες από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές παγκοσμίως, οι οποίες περιλαμβάνουν iPhone, iPad και Mac.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 9/2/2024)

You May Like This