nowmag.gr

Αν είστε χρήστης Android, η Google δημοσίευσε μερικούς πολύ εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την αυτονομία της συσκευής και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας σε καλά επίπεδα για περισσότερο.

Φυσικά ο αντίκτυπος που έχουν αυτές οι συμβουλές διαφέρει ανάλογα με την συσκευή, όμως σίγουρα θα σας φέρουν βελτίωση στην αυτονομία με την χρήση των παρακάτω ρυθμίσεων. Παράλληλα θα μειωθεί η καταπόνηση της μπαταρίας από τις φορτίσεις, κάτι που θα κάνει την συσκευή μας να αντέξει περισσότερο στον χρόνο, χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης της μπαταρίας.

Οι 8 προτάσεις της Google

  1. Αφήστε την οθόνη σας να απενεργοποιηθεί νωρίτερα.
  2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
  3. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα να αλλάζει αυτόματα.
  4. Απενεργοποιήστε τους ήχους ή τις δονήσεις του πληκτρολογίου.
  5. Περιορίστε τις εφαρμογές με υψηλή χρήση μπαταρίας.
  6. Ενεργοποιήστε την προσαρμοστική μπαταρία (adaptive battery)
  7. Διαγράψτε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς.
  8. Ενεργοποιήστε το Dark Mode.

Παράλληλα υπάρχουν και ορισμένοι ακόμα κανόνες που καλό θα είναι να ακολουθούμε.

  • Θα πρέπει να φορτίζεται την συσκευή σας με τον φορτιστή που έρχεται στην συσκευασία (αν έρχεται) ή επίσημους φορτιστές της εταιρίας, αφού η τάση που χρησιμοποιούν για να φορτίσουν είναι η ιδανική για την συσκευή μας.
  • Φροντίζουμε να κρατάμε το τηλέφωνο δροσερό. Δεν το φορτίζουμε κάτω από αντικείμενα γιατί δεν έχουμε καλή απαγωγή θερμότητας. Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες σε μια συσκευή βλάπτουν την υγεία και την απόδοση της μπαταρίας. Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όταν η συσκευή είναι πιο ζεστή, η κατανάλωση αυξάνεται.
  • Η Google προτείνει να φορτίζουμε το κινητό μας τόσο όσο χρειάζεται. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να αδειάζουμε εντελώς την μπαταρία και να την φορτίζουμε στο 100%. Οι συστάσεις λένε να αποφορτίζουμε την μπαταρία μέχρι το 10%, ενώ μετά την φορτίζουμε πλήρως κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αυτές είναι οι βασικές προτάσεις της Google για καλύτερη μπαταρία. Καλό είναι να τις ακολουθούμε, ώστε να πάρουμε το μέγιστο σε αυτονομία από τις συσκευές μας.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/2/2024)

You May Like This