nowmag.gr

Το iPhone 18 της Apple θα διαθέτει σημαντικά φωτεινότερη οθόνη, σύμφωνα με μια νεότερη διαρροή πληροφοριών.

Σε μια νέα ανάρτηση στο Weibo, ο χρήστης γνωστός ως “Instant Digital” ανέφερε ότι ο Κινέζος προμηθευτής BOE έχει ελάχιστες ελπίδες να κατασκευάσει πάνελ για το ‌iPhone 18‌, επειδή οι απαιτήσεις φωτεινότητας της Apple για τη συσκευή επόμενης γενιάς είναι πρωτοφανώς υψηλές.

Αυτό υποδηλώνει ότι η οθόνη του ‌iPhone 18‌ θα δει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη φωτεινότητα.

Τα iPhone 13 και ‌iPhone‌ 14 προσέφεραν μια τυπική μέγιστη φωτεινότητα 800 nits, με μέγιστη φωτεινότητα HDR 1.200 nits. Με τα ‌iPhone‌ 15, iPhone 16 και iPhone 17, η Apple αύξησε αυτήν την τιμή σε 1.000 nits τυπική μέγιστη φωτεινότητα και 1.600 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR.

Το ‌iPhone 17‌ είδε επίσης μια αξιοσημείωτη αύξηση από 2.000 nits μέγιστης φωτεινότητας εξωτερικού χώρου σε 3.000 nits.

Νωρίτερα σήμερα, η κορεατική εφημερίδα The Elec ανέφερε ότι η BOE αντιμετωπίζει ξανά δυσκολίες με την παραγωγή οθονών OLED για iPhone, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παραγγελίες πάνελ να μετατοπιστούν στην Samsung Display.

Το iPhone 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2027, με το τσιπ A20, το μόντεμ C2 και ένα απλούστερο σύστημα ελέγχου κάμερας.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 26/1/2026)

You May Like This