nowmag.gr

Η δημοφιλής πλατφόρμα αναφοράς AnTuTu ανακοίνωσε τη νέα της εφαρμογή benchmark για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στοχεύει στην αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης του συστήματος infotainment του οχήματος δοκιμάζοντας το chipset και τη διαθέσιμη μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο, όπως ακριβώς κάνει και στα smartphone.

Μαζί με την ανακοίνωση, το AnTuTu δημοσίευσε τις βαθμολογίες ορισμένων οχημάτων που δοκίμασε τον περασμένο μήνα. Οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από το Zeekr 007, το Xpeng X9 και το Mercedes EQE, με αυτή τη σειρά. Μπορούμε να δούμε άλλα γνωστά ηλεκτρικά οχήματα στη λίστα, όπως το Xpeng P7i στην 8η θέση, το Nio ET7 στην 12η θέση, το Polestar 2 να καταλαμβάνει την 14η θέση και το Audi Q4 e-tron στην 17η θέση.

Το Xiaomi SU7 που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι επίσης στη λίστα, αλλά με χαμηλότερη βαθμολογία από την αναμενόμενη. Κάποιος έκανε ένα run του SU7 αυτόν τον μήνα και πέτυχε 957.833 βαθμούς, κάτι που το τοποθετεί τέταρτο στην τρέχουσα κατάταξη. Ίσως μια ενημερωμένη κατάταξη τον Ιούνιο να αλλάζει τη θέση του οχήματος που λειτουργεί με τσιπ Qualcomm Snapdragon 8295.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνο για να συγκεντρωθεί μια πιο εκτεταμένη βάση δεδομένων και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια μάρκα έχει τελικά το πιο γρήγορο σύστημα infotainment.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 6/6/2024)

You May Like This