nowmag.gr

Η Samsung έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί το Tizen OS στα smartwatches της από την κυκλοφορία των Galaxy Watch 4, όπου και λάνσαρε μαζί με τη Google το ανανεωμένο Wear OS. Τώρα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ετοιμάζει τη διακοπή της υποστήριξης του λειτουργικού της.

Το Tizen OS ήταν ένα αμφιλεγόμενο λειτουργικό, αν και έπαιξε το ρόλο του, ενώ πέτυχε το σκοπό του, όταν η Samsung προσπαθούσε να πουλήσει wearable στους καταναλωτές που δεν εμπιστεύονταν άλλα λογισμικά, και ειδικά το Android-based της Google.

Ωστόσο, η Samsung πίστευε στο Wear OS περισσότερο από τη Google και αναγνώριζε ότι το Tizen OS δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά με τα smartwatches. Έτσι, λάνσαρε το One UI Watch που είναι ένα υβρίδιο Android και Wear OS και πολύ καλύτερο από το δικό της λογισμικό.

Στα νεότερα, η Samsung ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία οριστικής απόσυρσης του Tizen OS, με τη διακοπή της υποστήριξης να εφαρμόζεται στα τέλη του 2025. Οι αλλαγές ξεκίνησαν με το μπλοκάρισμα του περιεχομένου για Tizen από το Galaxy Store, ενώ καμία σχετική υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη εκτός Galaxy Store.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/6/2024)

You May Like This