nowmag.gr

Η βιομηχανία της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων να αγωνίζεται ώστε να αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα αυτονομίας των συσκευών αλλά ταυτόχρονα η συνεχής αύξηση των δυνατοτήτων των κινητών τηλεφώνων και των υπηρεσιών που παρέχουν δυσχεραίνει την προσπάθεια αύξησης της αυτονομίας. Η συνεχής αύξηση του χρόνου χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με τα ολοένα και πιο απαιτητικά σε κατανάλωση ενέργειας προγράμματα και εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων αδειάζει γρήγορα τις μπαταρίες τους και οι κάτοχοι τους πρέπει να τα φορτίζουν διαρκώς.

Λύση στο πρόβλημα υπόσχεται ένα μικροτσιπ που κατασκευάζουν επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ το οποίο όπως λένε θα βγάλει από την καθημερινότητα των κατόχων κινητών τηλεφώνων το άγχος της φόρτισης των συσκευών τους αφού θα χρειαστεί να το κάνουν στη διάρκεια ενός έτους μόλις δώδεκα φορές.

Το τσιπ φέρει την υπογραφή της Vaire, μιας νεοφυούς εταιρείας που αποτελεί εμπορικό βραχίονα του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, τακτική που ακολουθούν πολλά πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ινστιτούτα ώστε να γίνεται εμπορική εκμετάλλευση των τεχνολογιών και εφευρέσεων που γεννιούνται στα εργαστήρια τους. Το τσιπάκι κατασκευάζει ομάδα μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

Αν και οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το τσιπάκι είναι ελάχιστες αυτό που έχει γίνει γνωστό ότι βασίζεται στο σχεδιασμό ενός επεξεργαστή τσιπ πυριτίου που χρειάζεται σχεδόν μηδενική ενέργεια για να λειτουργήσει κάτι που εκτός των άλλων σημαίνει ότι καταργείται η ανάγκη για ύπαρξη προηγμένων και ισχυρών μπαταριών σε ένα κινητό τηλέφωνο γεγονός που εκτός των άλλων μπορεί να οδηγήσει σε επανασχεδιασμό τους και ενσωμάτωση νέων εξαρτημάτων και τεχνολογιών τους αυξάνοντας σε νέα απρόβλεπτα επίπεδα τις δυνατότητες τους.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/10/2023)

You May Like This