nowmag.gr

H Jinkosolar ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ παγκοσμίως ανακοίνωσε ένα σημαντικό “ορόσημο” στην ανάπτυξη της τεχνολογίας N-type TOPCon που βασίζεται σε ηλιακές κυψέλες περοβσκίτη. 

Μετά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μικροσυστημάτων και Πληροφορίας της Σανγκάης και την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, η κυψέλη κατέγραψε εντυπωσιακή αποδοτικότητα μετατροπής της τάξης του 33.24%, σημαντικά υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ της JinkoSolar που ήταν 32.33% για τα ίδιου τύπου πάνελ. Η εν λόγω αξιοσημείωτη επιτυχία “σπάει” τα παγκόσμια ρεκόρ στην απόδοση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα φωτοβολταϊκά προϊόντα κατά 26 φορές. 

Η συγκεκριμένη κυψέλη περοσβσκίτη εφαρμόζεται στα υψηλής απόδοσης μονοκρυσταλλικά πάνελ TOPCon της Jinko ως κάτω κυψέλη. Η επιτυχία αυτή στο κομμάτι της απόδοσης στην κατηγορία των TOPCon ηλιακών κυψελών επήλθε μέσα από την αξιοποίηση και εφαρμογή πλήθους υλικών και τεχνολογικών καινοτομιών συμπεριλαμβάνοντας την τεχνολογία της υπέρλεπτης παθητικής επαφής poly-Si, την κορυφαία τεχνολογία παγίδευσης φωτός, το ενδιάμεσο φύλλο επανασύνδεσης με  υψηλή διαπερατότητα φωτός και υψηλή κινητικότητα φορέων φορτίου, καθώς και την αποτελεσματική τεχνολογία επιφανειακής παθητικοποίησης χρησιμοποιώντας υβριδικά υλικά. Η συγκεκριμένη επιτυχία καταδεικνύει την συμβατότητα της τεχνολογίας TOPCon ως κύριας τεχνολογίας ηλιακών κυψελών με την επόμενης γενιάς τεχνολογία κυψελών περοβσκίτη/σιλικόνης, σπάζοντας έτσι το όριο απόδοσης της ηλιακής κυψέλης πυριτίου μονής σύνδεσης. 

Ως κορυφαία εταιρεία στο κλάδο της κατασκευής φωτοβολταϊκών, η JinkoSolar επενδύει ετησίως σημαντικά στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης (R&D) για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, διαμορφώνοντας και ενισχύοντας σταθερά ένα χαρτοφυλάκιο πατέντων, καταρρίπτοντας την ίδια στιγμή, όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία. Μέχρι σήμερα, η JinkoSolar έχει κατοχυρώσει περί τις 3,800 πατέντες παγκοσμίως και έχει χρηματοδοτηθεί για περισσότερες από 3,500, προσφέροντας υψηλότερη απόδοση και καλύτερης αξίας ενεργειακές λύσεις προς την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών με τις υπό εξελίξει τεχνολογικές της ανακαλύψεις. 

Ο Dr. Jin Hao, CTO της JinkoSolar σχολίασε σχετικά, “Η νέα επιτυχία επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της JinkoSolar να διευρύνει διαρκώς τα όρια μέσα από την ανάπτυξη της καινοτομίας. Επίσης διαμορφώνει μια γερή βάση σε τεχνικό επίπεδο για την συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι καθώς συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία, θα συμβάλουμε για ένα πράσινο και περισσότερο βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο.

Σχετικά με την JinkoSolar

Η JinkoSolar είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ παγκοσμίως. Η JinkoSolar προσφέρει ηλιακά προϊόντα και διαθέτει λύσεις και υπηρεσίες για μεγάλης κλίμακας έργα καθώς και για εμπορικούς και οικιακούς πελάτες σε αγορές όπως Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Χιλή, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό, Βραζιλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Ελλάδα και άλλες χώρες και περιοχές.

Η JinkoSolar διατηρεί 14 εργοστάσια παγκοσμίως, 26 υπερατλαντικές θυγατρικές εταιρείες σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή, Αυστραλία, Καναδά, Μαλαισία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δανία, Ινδονησία, Νιγηρία και Σαουδική Αραβία, καθώς και ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων με τοπικές ομάδες σε Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ολλανδία, Βιετνάμ και Ινδία, με βάση τα στοιχεία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.jinkosolar.com

You May Like This