nowmag.gr

Τον Μάρτιο του 2024, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στην Apple πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αυτό που αποκάλεσε παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Apple εμπόδιζε τους χρήστες να ενημερώνονται για «εναλλακτικές, φθηνότερες υπηρεσίες μουσικής που διατίθενται εκτός του συστήματος της Apple». Ωστόσο, η κατηγορία αγνόησε τον τρόπο με τον οποίο το Spotify κατέχει περισσότερο από το διπλάσιο μερίδιο αγοράς της Apple Music.

Τώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έχει προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Η Apple είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση και δεν έχει σχολιάσει περαιτέρω. Ωστόσο, η Apple είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε «παρά την αποτυχία της Επιτροπής να αποκαλύψει οποιαδήποτε αξιόπιστη απόδειξη βλάβης των καταναλωτών και αγνοεί την πραγματικότητα μιας αγοράς που είναι ακμάζουσα, ανταγωνιστική και αναπτύσσεται γρήγορα».

«Ο κύριος υποστηρικτής αυτής της απόφασης — και ο μεγαλύτερος ωφελούμενος — είναι η Spotify, μια εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας», συνέχισε η Apple. «Σήμερα, το Spotify έχει μερίδιο 56% στην αγορά ροής μουσικής της Ευρώπης – υπερδιπλάσιο από αυτό του πλησιέστερου ανταγωνιστή του – και δεν πληρώνει τίποτα στην Apple για τις υπηρεσίες που την έχουν βοηθήσει να γίνει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κόσμο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της. Ξεχωριστά, η ΕΕ φέρεται επίσης να διερευνά εάν η Apple προσπαθεί να απομακρύνει τους προγραμματιστές από τις νέες επιλογές συμβολαίου που αναγκάστηκε να προσφέρει βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/5/2024)

You May Like This