nowmag.gr

Η πλατφόρμα Generation Next εξελίσσεται και εισάγει μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και εκπαιδευτικούς στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Ένα παράθυρο στον ολοένα και πιο δημοφιλή κόσμο του AI ανοίγει στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, το πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και ελεύθερα προσβάσιμο πεδίο γνώσης και κατανόησης, αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το Generation Next, συνώνυμο της εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες και τις δεξιότητες STEM των μαθητών/τριών ανά την Ελλάδα, εξελίσσει και εμπλουτίζει το ήδη πολυδιάστατο εκπαιδευτικό του υλικό, με στόχο να βοηθήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να καταλάβουν στην πράξη τι σημαίνει Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το νέο εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο μέσα από την ενότητα LEARN της ψηφιακής πλατφόρμας Generation Next προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε 11 εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς οδηγούς, video, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές και εργαλεία, που παρουσιάζουν τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμβάλλοντας στη διάχυση του ΑΙ στην εκπαίδευση. Το νέο υλικό προσφέρει σε εκπαιδευτικούς από κάθε άκρη της χώρας γνώση και εργαλεία για να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να κατανοήσουν και να πειραματιστούν με τα νέα ψηφιακά μέσα, ώστε να μπορούν με ασφάλεια και κριτική σκέψη να δρέψουν τα οφέλη που έχουν να τους προσφέρουν.

Όπως δηλώνει η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone: «Για να είναι αποτελεσματική μια εκπαίδευση, πρέπει να είναι επίκαιρη, ενδιαφέρουσα και ελεύθερα προσβάσιμη. Το Ίδρυμα Vodafone με το Generation Next συνεχίζει να δημιουργεί τις απαραίτητες αυτές συνθήκες, προκειμένου να προσφέρει όλα τα εφόδια στη νέα γενιά και τους διδάσκοντές της που θα τους προετοιμάσουν για μια πραγματικότητα συνεχόμενων αλλαγών με την τεχνολογία στα χέρια και προς όφελός τους». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Generation Next, επισκεφτείτε την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr. Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Vodafone με τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στην Ελλάδα και με την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται, εγκαινιάζει τον νέο πυλώνα δράσης του για το Περιβάλλον. Ο νέος πυλώνας δράσης για το Περιβάλλον προστίθεται στην πλούσια κοινωφελή δραστηριότητα του Ιδρύματος στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας και ενισχύει τον σκοπό για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Το Ίδρυμα Vodafone, στα 21 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 700.000 πολίτες. Τα κύρια προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, οι ψηφιακές εφαρμογές DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και της κλιματικής αλλαγής καθώς και το Bright Sky &  Panic Button για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος, υλοποιεί το πρόγραμμα Vodafone Posidonia για την προστασία των λιβαδιών της Ποσειδωνίας και την ανάδειξη της σημασίας τους ως πνεύμονα της Μεσογείου. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

You May Like This