nowmag.gr

Την εμπειρία τους από το MWC & 4YFN 2019, Βαρκελώνη, μοιράστηκαν οι startups που συμμετείχαν  στην ελληνική αποστολή. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους σημαντικές και πολύτιμες συμβουλές και έβαλαν τα βήματα για τις επόμενες συμμετοχές σε διεθνή γεγονότα.

 

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου “9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας” την Παρασκευή 29/3 σε ειδική ενότητα με θέμα: Mobile Παντού: Η Εμπειρία μας από το MWC2019, η εφαρμογή της τεχνολογίας στην Ελληνική οικονομία και οι ευκαιρίες που δημιουργεί.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Παναγιώτης Μελαχρινός, Διευθυντής Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Πάνος Οπλοποιός, Ειδικός Συνεργάτης Υπ. Τουρισμού, Νίκος Κωστόπουλος, π. Γραμματέας επιστημονικών φορέων, Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι εταιρείες έχουν δυνατότητες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι οι συνέργειες και

O αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Regate, Γιώργος Μαρκατάτος ενημέρωσε για τη βασική τάση στην έκθεση της Βαρκελώνης που ήταν οι υπηρεσίες 5G και οι εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε αυτές τις ταχύτητες.

Ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fasmetrics, είπε ότι η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση της Βαρκελώνης ήταν σημαντική για τρεις λόγους: 1) Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να αυτοδιαβαθμίσουν τον εαυτό τους σχετικά με το που βρίσκονται άλλες μεγάλες εταιρείες ανά τον κόσμο, 2) μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις ώστε να δικτυωθούν και 3) η συμμετοχή στο MWC  είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει μία εταιρία με στόχο την πώληση.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιώργος Παπασταματίου,διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Liknoss, λέγοντας ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις σήμερα έχουν ανάγκη τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις startups για να πάρουν την νέα σκέψη και να την εντάξουν στην νέα τεχνολογία.

Τέλος, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ειδικός σύμβουλος της Helexpo και υπεύθυνος για το project DigitalGreece,τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ελληνικών startups στην έκθεση και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε οι ελληνικές startupsνα βγω στο εξωτερικό, να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις τεχνολογίες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση εμπειριών από νέους startupers, εκπρόσωπους των Accesslab, BrainInsurTech, Nous4Health, Siba, Spotlight POS, Trimsignalκαι Weddin. οι οποίοι συμμετείχαν στο ειδικό πρόγραμμα της MWC 2019 με τίτλο 4 years for now που είναι αποκλειστικά για την νεοφυή επιχειρηματικότητα,

Η ελληνική συμμετοχή στο MWC & 4YFN 2019συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίαςΑποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

 

Στο MWC & 4YFN2019 συμμετείχαν οι:

SBOING, ΜΕΑΖΟΝ, APIFON, TETRAGON, ACROMOVE, YODIWO, VIDAVO, CYTECH, REGATE, TELENAVIS, SOFTONE, FASMETRICS, SOFTWEB, ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Booth Τουρισμός:

SOLVE, LIKNOSS, FerryHopper, spotlight POS, Jack & Jenny, Nous4Health

Booth Smart Cities:

LedApp, Geabit, M-STAT, NOVELTECH, ΔΑΕΜ

Startup Booth Thea:

Deliver WOW, Wedding Agenda, House ID, Brain InsurTech, AGW Simulations

Startup Booth EGG:

Infin8, Happyland, ISMood

4YFN

INVENT startupsTrimsignal, e-KINESIS, SIBA, ACCESSLAB

THEA startupsDeliver WOW, Wedding Agenda, House ID, Brain InsurTech, AGQ Simulations

 

Sponsors: Eurobank, Samsung

Communication: One9Six – Social Handlers

Media: ΕΡΤ, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Smartpress, Startupper.gr

Taste Sponsors: Ελληνικά Κελλάρια, Ι.Μ. Βατοπεδίου

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

ΣΕΚΕΕ, Γραμματεία Διοίκησης,
Νάνσυ Κανελλοπούλου,
info@hamac.gr ,
Τ.+30 211 8000910

You May Like This