nowmag.gr

Η WhaleMicro, θυγατρική της εισηγμένης στον NYSE, Zepp, ανακοίνωσε σήμερα πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημιουργίας κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα και της πρόσληψης του γνωστού στο χώρο της τεχνολογίας, Νίκου Μοσχόπουλου. Η WhaleMicro – παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία wearable και υγείας – είναι γνωστή μέσω του κορυφαίου brand της, Amazfit, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να προσωποποιήσουν τις επιλογές τους σε θέματα υγείας, fitness και ευεξίας.

Η επένδυση εστιάζει στην παραγωγή σύγχρονων μικροεπεξεργαστών και συστημάτων, που χρησιμοποιούνται από την Zepp. Μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, που ειδικεύεται στην τεχνολογία ημιαγωγών, η Zepp στοχεύει στο να “χτίσει” μια ομάδα ερευνητών παγκοσμίου φήμης, στην Ελλάδα. Ο κ. Μοσχόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της WhaleMicro στην Ελλάδα. Έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες του χώρου εντός και εκτός Ελλάδος, ο κ. Νίκος Μοσχόπουλος έχει στόχο να κάνει την χώρα το κέντρο της έρευνας για τους μικροεπεξεργαστές στην Ευρώπη, προσλαμβάνοντας ταλέντο, ενισχύοντας και τον ρόλο της Zepp στην τεχνητή νοημοσύνη και τα wearable τσιπ.

Η Ελλάδα, η οποία αναδεικνύεται σε πολυεθνικό, ψηφιακό hub, τράβηξε την προσοχή της Zepp, που αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες, παγκοσμίως, εταιρείες, στον κλάδο των wearables. Η Zepp, μέσω του κέντρου της, θα δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύεται για την παρουσία της εδώ, μέσα από ένα πλαίσιο καινοτομίας. 

Σχετικά με τα παραπάνω, ο κ. Μοσχόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα ταλέντου και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε πολύ καλούς επιστήμονες που εργάζονται σε μικρότερα έργα ή πηγαίνουν στο εξωτερικό. Η Zepp μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, έρχεται στην Ελλάδα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί βλέπει καλά ταλέντα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Δεν έρχεται για να «πουλήσει» προϊόντα, αλλά για να δημιουργήσει ευκαιρίες για στελέχη υψηλής ειδίκευσης που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας και να αναπτύξουν τεχνολογία που θα εφαρμοστεί παγκοσμίως σε wearable προϊόντα». Ανέφερε ότι στόχος είναι να βρεθούν εξειδικευμένα στελέχη για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα με μεγάλες προοπτικές και να δημιουργηθούν προϊόντα που θα εφαρμοστούν στην τεχνολογία wearable.

—–

Σχετικά με τη WhaleMicro
Η Whale Microelectronics ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 για να αντικαταστήσει το τμήμα τσιπ που δημιουργήθηκε το 2018 από τη Zepp (NYSE: ZEPP), έναν παγκόσμιο κατασκευαστή έξυπνων φορητών συσκευών με αποστολή να συνδέσει την υγεία με την τεχνολογία. Η WhaleMicro έχει δεσμευτεί στην έρευνα και ανάπτυξη πολυλειτουργικών φορητών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τσιπ και οπτοηλεκτρονικών αισθητήρων υγείας, συστημάτων Bluetooth χαμηλής ενέργειας, καθώς και άλλων προϊόντων με βάση το πυρίτιο με μεγάλη εμπορική χρήση στους τομείς της Υγείας, του Αθλητικού Εξοπλισμού και των Ηλεκτρικών Οχημάτων. 
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ http://www.whalemicro.com/sy και εδώ https://www.linkedin.com/company/whalemicro/about/

Σχετικά με τη Zepp
Η Zepp, (NYSE:ZEPP) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία wearable και υγείας, που μέσω του κορυφαίου brand της, Amazfit, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να προσωποποιήσουν τις επιλογές τους σε θέματα υγείας, fitness και ευεξίας. Μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας ψηφιακής διαχείρισης υγείας Zepp, η οποία περιλαμβάνει το Zepp OS, AI Chips, βιομετρικούς αισθητήρες και αλγόριθμους δεδομένων, η Zepp παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση μέσω cloud σε εικοσιτετράωρη βάση, ώστε οι χρήστες να πετύχουν τους στόχους ευεξίας τους. Η εταιρεία έχει επίσης εφαρμόσει την τεχνογνωσία της στην τεχνητή νοημοσύνη σε αναδυόμενες βιομηχανικές τεχνολογίες ιατρικής απεικόνισης και παρέχει δυνατότητες big data και αναλυτικών στοιχείων για την υποστήριξη παρόχων ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα, η Zepp έχει στείλει πάνω από 200 εκατομμύρια προϊόντα και τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 90+ χώρες. Ιδρύθηκε το 2013 ως Huami Corp.. Αλλαξε το όνομά της σε Zepp Health τον Φεβρουάριο του 2021. Η Zepp έχει 1.300+ συνεργάτες, με γραφεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την EMΑA και τις περιοχές APAC. 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.zepp.com