nowmag.gr

Από τον JH Han, CEO και Επικεφαλής του τμήματος DX (Device eXperience), Samsung Electronics

Ζούμε σε έναν κόσμο περίπλοκο, που αλλάζει ραγδαία.

Οι σύγχρονες ανάγκες μας καλούν να εξερευνήσουμε αχαρτογράφητα νερά, όπου τα πάντα αλλάζουν, από την τεχνολογία μέχρι τις αγορές και τους καταναλωτές. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία και την αβεβαιότητα  στην παγκόσμια οικονομία.

Ως εκ τούτου, το «περιβάλλον» και η «εμπειρία» του τρόπου με τον οποίο ζούμε έχουν γίνει πιο σημαντικά, ενώ η ανησυχία μας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος έχει μεγαλώσει.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), πιστεύουμε ότι η Samsung Electronics έχει την ευθύνη να δημιουργήσει μια αλυσίδα αξίας με οικολογική συνείδηση μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, καθώς και να προσφέρει ακόμη πιο πολύτιμες και διαφωτιστικές εμπειρίες σε κάθε καταναλωτή.

Γι΄ αυτό το λόγο,  η Samsung επικεντρώνει όλες τις προσπάθειές της στην αναγνώριση της βιώσιμης καινοτομίας ως βασική αξία και πυλώνα της.

Στη CES 2023, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, η Samsung θα παρουσιάσει  το σχέδιό της με τίτλο  “Bringing Calm to Our Connected World”, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες και το όραμά της να πετύχει τον στόχο αυτόν και να μοιραστεί με τον κόσμο το ταξίδι για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

SmartThings: Παρέχοντας εξελιγμένες υπερ-συνδεδεμένες εμπειρίες που είναι αόρατες αλλά παρούσες στις ζωές μας

Στη CES 2023, η Samsung θα παρουσιάσει μια νέα και διευρυμένη εμπειρία SmartThings που ενσωματώνει το οικιακό οικοσύστημα ακόμη πιο απρόσκοπτα, με ένα σύστημα που υποστηρίζεται από ενισχυμένη ασφάλεια.

Θα εξερευνήσουμε, επίσης, ευκολότερους και ασφαλέστερους τρόπους σύνδεσης συσκευών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τις εξατομικευμένες εμπειρίες για κάθε χρήστη ακόμα πιο ακριβείς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI.

Συνεργαζόμαστε στενά με διάφορους εταίρους του κλάδου για να ενσωματώσουμε την εμπειρία SmartThings, δημιουργώντας μια νέα πορεία για την παροχή βέλτιστων και προσαρμοσμένων, συνδεδεμένων εμπειριών στους χρήστες, σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής τους.

Βιώσιμο μέλλον στην εποχή της υπερσύνδεσης  

Προκειμένου να προσφέρει καλύτερες εμπειρίες στην καθημερινή ζωή, η Samsung δίνει προσοχή στον τρόπο που η τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρήστης στην καθημερινότητά του. Επιπλέον, συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε τρόπους για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, αναπτύσσοντας προϊόντα που είναι βιώσιμα και εξοπλισμένα με καινοτόμες τεχνολογίες.

Από τον Σεπτέμβριο που ανακοινώσαμε τη νέα περιβαλλοντική στρατηγική μας, υπογραμμίσαμε πώς σκοπεύουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μέσω των καινοτόμων τεχνολογιών μας, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών εξαιρετικά χαμηλής ισχύος και των προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας. Ανακοινώσαμε επίσης τον στόχο μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του SmartThings και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με οικολογική συνείδηση αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε τις βιώσιμες, προοδευτικές αξίες μας.

Επιπλέον, προωθούμε ενεργά τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας προσπάθειες συμμετέχοντας σε συμπράξεις βιώσιμης επιχειρηματικής διαχείρισης με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως διεθνείς οργανισμούς, βιομηχανίες και πολίτες.

Ενταχθήκαμε στη διευθύνουσα επιτροπή του Συνασπισμού Καθαρής Ενέργειας της Ασίας (Asia Clean Energy Coalition – ACEC) μαζί με μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες και ΜΚΟ για την επέκταση της παροχής ανανεώσιμης ενέργειας στις κύριες παραγωγικές βάσεις της στην Ασία.

Ακόμη, ενταχθήκαμε στην κοινοπραξία ημιαγωγών για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο (Semiconductor Climate Consortium – SCC) ως ιδρυτικό μέλος κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP27 του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Μέσω αυτού του οργανισμού, σκοπεύουμε να θέσουμε και να εφαρμόσουμε σχέδια για τη μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη βιομηχανία ημιαγωγών, να δημιουργήσουμε οικολογικά οικοσυστήματα με τον καθορισμό ενός στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, να αναπτύξουμε τεχνολογίες μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και να υποστηρίξουμε νεοφυείς επιχειρήσεις πράσινης τεχνολογίας.

Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε το δρόμο για την υπερ-συνδεδεμένη εποχή, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος χρησιμοποιώντας απλώς τα προϊόντα της Samsung.

Ένα ακόμη βήμα για την ανθρωπότητα: Το βιώσιμο ταξίδι της Samsung

Όταν αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες για τους χρήστες, πάντα θέτουμε το ερώτημα «Τι πρέπει να κάνουμε;» και όχι «Τι μπορούμε να κάνουμε;». Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και βιώνουν τον κόσμο, να κάνει την καθημερινή ζωή πιο εμπλουτισμένη, λειτουργώντας ως κινητήρια δύναμη προς ένα καλύτερο μέλλον.

Στη φετινή CES 2023, θα παρουσιάσουμε τις πρωτοπόρες προσπάθειές μας στον κλάδο, οι οποίες ξεπερνούν την απλή κατασκευή εξαιρετικών προϊόντων με προηγμένες τεχνολογίες, αλλά στοχεύουν στην απελευθέρωση νέων εμπειριών μέσω της τεχνολογίας, κάνοντας την καθημερινή μας ζωή και τον κόσμο ακόμη καλύτερο.

You May Like This