nowmag.gr

Η Huawei ανακοίνωσε το άνοιγμα του νέου 5G εργαστηρίου της στη Νότια Κορέα την Πέμπτη, επιλέγοντας όμως να κρατήσει χαμηλούς τόνους λόγω της απαγόρευσης των ΗΠΑ.

Ο κινεζικός γίγαντας της τεχνολογίας και κορυφαίος παραγωγός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στο νέο αυτό εργαστήριο που βρίσκεται στην περιοχή Junggu της Seoul. Δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία, ενώ προτίμησε να μην προσκαλέσει μέσα ενημέρωσης στα εγκαίνια. Αντί για αυτό, επέλεξε να περιορίσει τις προσκλήσεις της σε ανώνυμους Κορεάτες τεχνικούς και διευθυντές επιχειρήσεων. Αξιόπιστη πηγή με γνώση του θέματος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι «η Huawei θέλησε αρχικά να προσκαλέσει στα εγκαίνια όσο το δυνατόν περισσότερες κορεατικές μικρές και μεσαίες εταιρίες, αποφάσισε όμως τελικά να κρατήσει τον Τύπο μακριά μετά την πρόσφατη απαγόρευση, ώστε να αποφύγει την πρόκληση οποιασδήποτε ζημιάς στους Κορεάτες εταίρους της, σε περίπτωση που αυτοί προβάλλονταν στα μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Huawei στη Νότια Κορέα, από την οποία αγοράζει διάφορα εξαρτήματα, όπως chips και οθόνες. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Huawei Κορέας, «βασισμένη στη φιλοσοφία της “Στην Κορέα και για την Κορέα”, καθώς και την ισχύ που της παρέχει το δικό της δίκτυο 5G, η Huawei θα οικοδομήσει ένα 5G οικοσύστημα μέσω συνεργασίας με αρκετές ICT (Information Communication Technologies) εταιρείες της Νότιας Κορέας και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η εκστρατεία των Η.Π.Α. εναντίον της Huawei και ο ευρύτερος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν δημιουργήσει μια μορφή δέσμευσης στη Νότια Κορέα, καθώς προσπαθεί να κρατάει τις ισορροπίες μεταξύ του κρίσιμου συμμάχου ασφαλείας και του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της. Το νέο εργαστήριο στη Νότια Κορέα αποτελεί το πρώτο στον κόσμο ανοιχτό κέντρο ανάπτυξης υπηρεσιών 5G της Huawei, όπου άλλες εταιρείες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις πλατφόρμες τους.

Η Νότια Κορέα προχώρησε σε υπηρεσίες 5G τον Απρίλιο, στοχεύοντας να προωθήσει την ασύρματη τεχνολογία επόμενης γενιάς σε ευρύτερους τομείς, όπως σε αυτόνομα αυτοκίνητα. Επί του παρόντος, η Huawei παρέχει τον εξοπλισμό του 5G δικτύου της για μια μικρή εταιρία της Νότιας Κορέας, την LG Uplus. Η LG Uplus δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να καταργήσει τους μηχανισμούς της Huawei, υποσχέθηκε όμως να εντείνει τους ελέγχους ασφαλείας. Επίσης, οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών SL Telecom και KT δεν χρησιμοποιούν την υποδομή της Huawei.

Του Χάρη Ματθαίου

You May Like This