nowmag.gr

Η ταχεία εξάπλωση των κυβερνοεπιθέσεων και η συνεχής επιμονή των επιτιθέμενων με τη χρήση πολλαπλών φορέων, οδήγησε την Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), στην παρουσίαση του Check Point Horizon Playblocks, μιας πλατφόρμας αυτοματοποίησης και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας που περιορίζει αυτόματα τις επιθέσεις και αποτρέπει την εξάπλωσή τους, και όλα αυτά με τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων, διαδικασιών και τεχνολογιών ασφαλείας. Το Horizon είναι η σουίτα ασφάλειας της Check Point με προτεραιότητα στην πρόληψη, η οποία περιλαμβάνει την υπηρεσία Managed Detection/Prevention and Response (MDR/MPR) SOC, την πλατφόρμα Extended Detection/Prevention and Response (XDR/XPR) SOC και τώρα το Playblocks, την πλατφόρμα συνεργασίας για τις ομάδες ασφαλείας.

Με την αύξηση του όγκου των ειδοποιήσεων και των συμβάντων ασφαλείας, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα, οι ομάδες ασφαλείας αγωνίζονται να δώσουν προτεραιότητα στις χειροκίνητες ενημερώσεις και να επιδιορθώσουν τα τρωτά σημεία για διάφορα προϊόντα ασφαλείας, σε ολόκληρο το δίκτυο.  Σε ένα παραδοσιακό μοντέλο ασφάλειας, οι λύσεις λειτουργούν σε επίπεδο τοπικού περιβάλλοντος, το οποίο υποθέτει ότι οι απειλές περιορίζονται εντός του silo. Το Horizon Playblocks επαυξάνει την ασφάλεια, επιτρέποντας στα προϊόντα, τους ανθρώπους και τις διαδικασίες να συνεργάζονται για να σταματήσουν τη διάδοση των επιθέσεων. Επαναπροσδιορίζει τις προσεγγίσεις ασφάλειας επιτρέποντας μια ολιστική συνεργατική μέθοδο. Μόλις ένα προϊόν ασφαλείας ανιχνεύσει μια πιθανή απειλή σε οποιοδήποτε σημείο επιβολής, ενεργοποιεί προληπτικές ενέργειες σε ολόκληρη την υποδομή ασφαλείας, σε κάθε λύση ασφαλείας, και αναλαμβάνει επιχειρησιακές ενέργειες για να ειδοποιήσει τις απαραίτητες ομάδες.

«Το Horizon Playblocks συμπυκνώνει το όραμά μας για τη συνεργατική ασφάλεια – είναι το σημείο όπου άνθρωποι, διαδικασίες και τεχνολογίες ενώνονται για να παρέχουν διαισθητικούς, ενοποιημένους και αυτόματους μηχανισμούς άμυνας», δήλωσε η Nataly Kremer, Chief Product Officer και επικεφαλής του R&D στην Check Point Software Technologies. «Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε το Playblocks είναι να το σκεφτούμε ως ένα “ενστικτώδες” προϊόν ασφάλειας, ικανό να μπλοκάρει άμεσα μια επίθεση στα ίχνη της και να αποτρέψει την εξάπλωσή της σε έναν οργανισμό. Με το μοναδικό μείγμα άμεσης απόκρισης, αυτόματων ενημερώσεων και ενσωμάτωσης τρίτων, το Playblocks ενσαρκώνει την πραγματική συνεργατική ασφάλεια».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Horizon Playblocks είναι:

Συνεργατικό: Το Horizon Playblocks ενεργοποιεί δράση σε κάθε σημείο επιβολής της ασφάλειας όταν υπάρχει επίθεση. Με προκαθορισμένα εγχειρίδια πρόληψης, οι επιθέσεις εντοπίζονται αμέσως και αποτρέπεται η εξάπλωσή τους. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το Quantum και το Harmony (Endpoint, Mobile) της Check Point ενισχύει αυτόν τον συνεργατικό μηχανισμό άμυνας, διασφαλίζοντας ότι οι απειλές περιορίζονται σε ολόκληρο το περιβάλλον ασφαλείας.

Ενοποιημένο: Λειτουργώντας ως ενιαία υποδομή ασφαλείας, το Horizon Playblocks παρέχει μια ενοποιημένη ασπίδα προστασίας τόσο σε προϊόντα της Check Point όσο και σε προϊόντα τρίτων. Αυτή η ενοποίηση διασφαλίζει ότι όλα τα επιχειρησιακά εργαλεία και τα εργαλεία ασφαλείας λειτουργούν σε συνδυασμό, προσφέροντας μια ισχυρή άμυνα κατά των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Αυτοματοποιημένο: Η πλατφόρμα μπορεί να αναπτυχθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά με τα playbooks, τα οποία παρέχουν αυτόματες ενημερώσεις πολιτικών και κανόνων που παρέχουν άμεση αξία, χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση. Τα 25 προηγμένα έτοιμα εγχειρίδια αναπαραγωγής ανταποκρίνονται σε διάφορες ανάγκες ασφάλειας – από τον αποκλεισμό IP σε σημεία επιβολής έως την απομόνωση εσωτερικών απειλών σε καραντίνα. Τα playblocks μπορούν να ενεργοποιηθούν για την αυτόματη ανάθεση πολιτικών ασφαλείας μηδενικής εμπιστοσύνης σε συσκευές.

«Η ασφάλεια και η λειτουργική αξία των Playblocks μας έγινε αμέσως αντιληπτή. Το Playblocks εξαλείφει σημαντικό ποσοστό χειροκίνητης εργασίας και κάνει εξαιρετική δουλειά στην αυτοματοποίηση της πρόληψης για να κρατήσει τις ομάδες και τα δεδομένα μας ασφαλή» είπε ο i.A. Plamen Todorov, Senior Information Technology Specialist της MOTORTECH GmbH. «Ο συνεργατικός χαρακτήρας της πλατφόρμας σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα ασφαλείας μας συνεργάζονται συγχρονισμένα για να παρέχουν ένα επίπεδο που προηγουμένως ήταν ανέφικτο».

«Στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των επιτιθέμενων, οπότε όσο περισσότερες προληπτικές ενέργειες μπορούν να αυτοματοποιηθούν, τόσο καλύτερα μπορεί ένας οργανισμός να αποτρέψει σοβαρές απειλές», είπε ο Michael Suby, αντιπρόεδρος έρευνας της IDC, Security & Trust.  «Αξιοποιώντας τις προληπτικές δυνάμεις όλων των προϊόντων ασφαλείας σε ένα περιβάλλον, η πλατφόρμα Playblocks διευκολύνει τις ομάδες ασφαλείας να αυτοματοποιήσουν τις πιο κρίσιμες ενέργειες σε πολλαπλά εργαλεία και να αφήσουν τους αναλυτές SOC να επικεντρωθούν εκεί όπου μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί».

Το Horizon Playblocks είναι πλέον διαθέσιμο τόσο ως μεμονωμένο προϊόν όσο και ως τμήμα του XDR/XPR του Check Point Horizon. Για μια ολοκληρωμένη ματιά στο Horizon Playblocks, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.checkpoint.com/horizon/xdr-xpr/

You May Like This