nowmag.gr

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, διακρίθηκε ως Leader στην αξιολόγηση The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023, σημειώνοντας τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες σε δέκα κριτήρια ασφαλείας μεταξύ των οποίων ήταν τα Malware Prevention, Exploit Prevention, Attack Remediation, Innovation, Adoption, Pricing Flexibility & Transparency κ.α

Η Κορυφαία Ανεξάρτητη Ερευνητική Εταιρεία Forrester Wave™, αξιολόγησε 13 κατασκευαστές Endpoint Security σε 25 κριτήρια.

  Στην έκθεση, η Forrester σημειώνει, «Η Bitdefender διαφοροποιείται με την επιθετική της νοοτροπία πρόληψης. Η Bitdefender βασίζεται στο δοκιμασμένο engine πρόληψης για να κάνει την υπεράσπιση των τερματικών, τη βάση για τη διασφάλιση των εργασιών των χρηστών». Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας, «Η Bitdefender έχει σχεδόν αδυσώπητη εστίαση στη διακοπή των απειλών προτού μπορέσουν να επηρεάσουν το τερματικό, και σε περίπτωση που μια επίθεση περάσει, το βάθος των εργαλείων αποκατάστασης, την καθιστά μια εξαιρετική λύση για μεγάλους ή και με διασπορά οργανισμούς».

  «Πιστεύουμε ότι η διαφοροποίηση στην κατηγορία μας, είναι αποτέλεσμα του αυστηρού μας focus σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την ασφάλεια των endpoints που ενσωματώνει πρόληψη και προστασία έναντι των εξελιγμένων επιθέσεων, εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση (XDR) και ανάλυση κινδύνου», δήλωσε ο Andrei Florescu, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και ανώτερος αντιπρόεδρος του Bitdefender Business Solutions Group. «Η διακεκριμένη θέση μας ως Leader από την Forrester είναι για εμάς η επιβεβαίωση μέσω μιας ανεξάρτητης ανάλυσης ότι η Bitdefender έχει αναπτύξει μια ισχυρή πλατφόρμα ασφάλειας των τερματικών. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, περαιτέρω επικύρωση στην κατεύθυνση του στρατηγικού τεχνολογικού μας οδικού χάρτη και της βασικής αξίας του χαρτοφυλακίου μας καθώς οι απειλές συνεχίζουν να εξελίσσονται».

  Η Forrester ορίζει την ασφάλεια των τερματικών ως τις στρατηγικές, τις πρακτικές και τα προϊόντα λογισμικού που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη κακόβουλου λογισμικού, επικίνδυνων ή κακόβουλων ενεργειών, παραβιάσεων δεδομένων και όλων των άλλων κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επηρεάσουν τα τερματικά μιας επιχείρησης Κατά την αξιολόγηση ενός κατασκευαστή Endpoint Protection, η Forrester συνιστά στους οργανισμούς να επιλέγουν βάσει πολλών και έγκυρων κριτηρίων, μεταξύ αυτών και την ιεράρχηση της πρόληψης. Οι λύσεις που προσφέρουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανίχνευση και απόκριση με τεχνολογίες EDR και XDR, επεκτείνουν την δυνατότητα να κάνετε περισσότερα με λιγότερα, όπως η ενσωμάτωση λειτουργιών, η ευπάθεια και η αποκατάσταση ενημερώσεων κώδικα κ.α., μειώνοντας τον αριθμό των εργαλείων που χρειάζονται για να διατηρήσετε μια αποτελεσματική στάση στην ασφάλεια των τερματικών.

  Η Forrester αξιολόγησε το  Bitdefender GravityZone Platform, μια ενοποιημένη πλατφόρμα ανάλυσης κινδύνου και ασφάλειας, που προσφέρει προηγμένη προστασία στα τερματικά συμπεριλαμβάνοντας EDR και XDR τεχνολογίες για cloud, φυσικές και virtual υποδομές, καθώς και multi-cloud περιβάλλοντα. Η πλατφόρμα παρέχει βαθύ πλαίσιο ασφάλειας και ορατότητας στις ανιχνεύσεις και προσφέρει μια άμεση διαδρομή για Managed Services.

Τα highlights από το report της Bitdefender περιλαμβάνουν :

Την υψηλότερη βαθμολογία Malware Protection : Το Bitdefender GravityZone κέρδισε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στα κριτήρια Malware Prevention και Exploit Prevention. Χρησιμοποιώντας μια στρατηγική ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων που περιλαμβάνει κορυφαία antimalware, προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI), machine learning (ML) αυτοματισμό και συσχέτιση τελικών σημείων για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την απόκριση σε τεχνικές κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων, προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια.

Την υψηλότερη βαθμολογία Attack Vulnerability και Patching Remediation : Το Bitdefender πέτυχε τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες στα κριτήρια Επίθεσης μέσω Ευπαθειών και Επιδιόρθωσης. Το Bitdefender GravityZone υπερτερεί στην αποκατάσταση απειλών που έχουν εντοπιστεί, επιθέσεων σε εξέλιξη και κρίσιμων διαδικασιών κυβερνοασφάλειας που θωρακίζουν το περιβάλλον ενός οργανισμού, όπως η αυτοματοποίηση της ενημέρωσης και εφαρμογής Patching.

Την υψηλότερη βαθμολογία στον εντοπισμό απειλών μέσω δικτύου: Το Bitdefender GravityZone πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο κριτήριο Ανίχνευσης απειλών δικτύου. Προστατεύει τα δεδομένα μεταξύ τελικών σημείων, cloud workloads, συσκευών δικτύου και IoT χρησιμοποιώντας το Network Attack Defense (NAD). Με αυτόν τον τρόπο επιθεωρεί τα πακέτα σε βάθος, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα και δημιουργεί μια προστατευτική περίμετρο γύρω από όλα τα τελικά σημεία, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Την υψηλότερη βαθμολογία στην καινοτομία : Το Bitdefender κέρδισε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο κριτήριο της Καινοτομίας, καθώς είναι διάσημος πρωτοπόρος σε πολλούς τομείς της κυβερνοασφάλειας και κατέχει πάνω από 480 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για βασικές τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), προηγμένους αλγόριθμους machine learning (ML) και τεχνικές ανίχνευσης βασισμένες σε ανωμαλίες λειτουργίας, για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό γνωστών αλλά και άγνωστων απειλών.

Την υψηλότερη βαθμολογία στην απόκτηση, την διαφάνεια και την ευελιξία τιμολόγησης : Το Bitdefender GravityZone πέτυχε τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες στα κριτήρια απόκτησης, ευελιξίας τιμολόγησης και διαφάνειας, καθώς είναι απίστευτα εύκολο στην εφαρμογή, επιτρέπει στους οργανισμούς να προσθέτουν γρήγορα νέες δυνατότητες (συμπεριλαμβανομένων των EDR και XDR) και να χτίζουν την ασφάλεια στο περιβάλλον τους. Η τιμολόγηση είναι απλή και κατανοητή, και βασίζεται στις άμεσες ανάγκες ενός οργανισμού.

Ηγετική θέση στην κυβερνοασφάλεια

Η Bitdefender συνεχίζει να ηγείται παγκοσμίως αναγνωρισμένων ανεξάρτητων τεχνολογικών αξιολογήσεων για λύσεις και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. Η εταιρία για τρίτη συνεχή χρονιά, κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο εντοπισμού απειλών σε όλα τα κύρια βήματα μιας επίθεσης στις αξιολογήσεις του MITRE Engenuity ATT&CK® Enterprise Evaluation. Σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα στα AV-ComparativesBusiness Security Test και αναγνωρίστηκε ως ‘Strategic Leader’ στο Endpoint Prevention and Response (EPR). Επιπλέον, το Bitdefender GravityZone διακρίθηκε ως  Customers’ Choice for Endpoint Protection Platforms από την Gartner® Peer Insights™ 2023 στην περιοχή EMEA, μια σημαντική αναγνώριση που βασίζεται στα σχόλια των πελατών σχετικά με τις δυνατότητες του προϊόντος, την ευκολία χρήσης και την υποστήριξη από εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο. Η Bitdefender διακρίθηκε επίσης στο 2022 Gartner® Hype Cycle™ for Endpoint Security στις κατηγορίες Endpoint Protection Platforms (EPP), XDR και EDR.

Για να λάβετε το αναλυτικό report The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023 επισκεφθείτε το : https://businessresources.bitdefender.com/forrester-wave-endpoint-security-q4-2023

¹”The Endpoint Security Landscape, Q2 2023”, Forrester, March 21, 2023

You May Like This