nowmag.gr

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η νέα γενιά τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που επελαύνει εδώ και ένα χρόνο σε κάθε τομέα θα διεισδύσει στα κινητά τηλέφωνα και απλά περιμέναμε το πότε θα συμβεί αυτό. Η ανακοίνωση της Samsung ότι ρίχνει στην αγορά μια νέα σειρά smartphones με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σηματοδοτεί σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς την έναρξη της νέας εποχής των κινητών τηλέφωνων ΑΙ.

Πρόκειται για τη νέα σειρά Samsung Galaxy S24 και συγκεκριμένα τα Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ και Galaxy S24. «Η σειρά Galaxy S24 μεταμορφώνει τη σύνδεσή μας με τον κόσμο και σηματοδοτεί την επόμενη δεκαετία καινοτομίας για τις κινητές συσκευές», δήλωσε ο TM Roh, πρόεδρος και επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics.

Αναλυτικότερα το Galaxy AI εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη που στοχεύει στη διευκόλυνση διαφόρων πλευρών της καθημερινότητας και ειδικά στον βασικό ρόλο του τηλεφώνου: την επικοινωνία. Όπως ανακοινώθηκε, το Galaxy S24 διαμορφώνει μεταξύ άλλων την επικοινωνία, καταργώντας ορισμένα γλωσσικά εμπόδια. Για παράδειγμα, για μια συνομιλία στις υποστηριζόμενες γλώσσες (δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά) με κάποιο συνάδελφο από το εξωτερικό, ή για μια κράτηση σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια διακοπών σε άλλη χώρα.

Με το Live Translate , μπορεί ο χρήστης να λάβει μετάφραση μίας υποστηριζόμενης γλώσσας (δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά), ενώ μιλά στο τηλέφωνο σε πραγματικό χρόνο εντός της εφαρμογής. Δεν απαιτούνται εφαρμογές τρίτων για την εν λόγω λειτουργία. Με το Interpreter, οι ζωντανές συνομιλίες των υποστηριζόμενων γλωσσών (δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά) μπορούν να μεταφραστούν άμεσα σε προβολή διαχωρισμένης οθόνης, ώστε οι συνομιλητές, που στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο, να μπορούν να διαβάσουν τη μετάφραση όσων έχει πει το άλλο άτομο. Λειτουργεί ακόμη και χωρίς δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Το Galaxy S24 συμβάλλει στην ιστορία της αναζήτησης, καθώς περιλαμβάνει τη διαισθητική, βασισμένη σε χειρονομίες, λειτουργία «Κυκλώστε για αναζήτηση» στην πλατφόρμα αναζήτησης της Google. Για να προσφέρει στους χρήστες του ένα νέο εργαλείο, το Galaxy στράφηκε στη Google, και άνοιξε νέες μορφές ανακαλύψεων με μια απλή κίνηση. Με ένα παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί Home, οι χρήστες μπορούν να κυκλώσουν, να επισημάνουν, να γράψουν ή να πατήσουν σε οτιδήποτε στην οθόνη του Galaxy S24 και να δουν χρήσιμα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην εκτενή ανακοίνωση της νέας σειράς, γίνεται αναλυτική αναφορά και στις δυνατότητες βίντεο, φωτογραφίας κλπ μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων της νέας σειράς. Μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, τα εργαλεία επεξεργασίας Galaxy AI δίνουν τη δυνατότητα απλής επεξεργασίας, όπως τη διαγραφή, την επανασύνθεση και το remaster φωτογραφιών.

Όταν μια εικόνα είναι στραβή, το AI θα γεμίσει τα περιγράμματα. Όταν ένα άτομο ή ένα αντικείμενο χρειάζεται να μετακινηθεί ελαφρά για να βρίσκεται στην τέλεια θέση, το AI επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τη θέση του θέματος και δημιουργεί ένα αναμεμειγμένο φόντο στο αρχικό σημείο. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται AI για να ενισχυθεί μια εικόνα, ένα υδατογράφημα θα εμφανίζεται στην εικόνα και στα μεταδεδομένα. Και αν ένα βίντεο γεμάτο δράση πρέπει να επιβραδυνθεί, μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα καρέ με βάση τις κινήσεις, για να επιβραδύνει ομαλά τις στιγμές δράσης, για μια πιο λεπτομερή εμφάνιση.

Πηγή: Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/1/2024)

You May Like This