nowmag.gr

Ζητήματα και πρακτικές σχετικά με την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού με έμφαση στη βιωσιμότητα καθώς και τη συνεισφορά της τεχνολογίας, του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής και το πλαίσιο ESG προς αυτή την κατεύθυνση, συζητήσαν στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Siemens Ελλάδος περισσότεροι από 20 σπουδαστές του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΕΚΠΑ.

Τους φοιτητές συνοδευόμενους από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Υφαντόπουλο καλωσόρισε ο Οικονομικός Διευθυντής της Siemens Α.Ε., κος. Roberto De Godoi, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της νέας γενιάς στελεχών προς την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων τεχνολογιών με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, που αποτελούν και πυρήνα φιλοσοφίας της Siemens.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του National and Kapodistrian University of Athens MBA και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και αποσκοπούσε στην ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΕΚΠΑ σχετικά με το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο, αποτελώντας έναν πολύτιμο σύνδεσμο μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε παρουσίαση του προφίλ και των δραστηριοτήτων της Siemens τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, των ρόλων και του πλαισίου λειτουργίας των οικονομικών τμημάτων, την ισχυρή δέσμευση και στρατηγική της Siemens γύρω από τα κριτήρια ESG, ενώ παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές λύσεις και τεχνολογίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας, καθώς το βάρος που δίνει η εταιρεία για την καθιέρωση πολιτικών ένταξης και κατά των διακρίσεων για τη δημιουργία ανοιχτής εργασιακής κουλτούρας και την ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Με αφορμή την επίσκεψη ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε: «Η επίσκεψη των φοιτητών του National and Kapodistrian University of Athens MBA στη Siemens Α.Ε., αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επενδύει ενεργά στον τομέα της εκπαίδευσης με γνώμονα τη δημιουργία στενών συνδέσμων μεταξύ της αγοράς εργασίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ενισχύοντας τις σχέσεις του ακαδημαϊκού χώρου με εταιρείες μέλη του Επιμελητηρίου, όπως η Siemens Α.Ε., προσφέρεται η δυνατότητα υποστήριξης της εγχώριας παραγωγής και της δημιουργίας κρίσιμων θέσεων εργασίας σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας». 

Ο Διευθυντής του University of Athens MBA, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσφέρεις τη δυνατότητα σε φοιτητές να επισκεφθούν επιτυχημένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο μιας σφαιρικής αλλά και εφαρμοσμένης εκπαίδευσης που ξεπερνά τα όρια της πανεπιστημιακής αίθουσας, προετοιμάζοντας τους για προκλήσεις και ευκαιρίες που θα διαχειριστούν στην επαγγελματική τους ζωή. Ευχαριστούμε τη Siemens Ελλάδος, τον Δρ. Βασίλη Χατζίκο, CEO και το ΕλληνοΓερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για τη δυνατότητα που έδωσαν στους φοιτητές μας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν ένα αίσθημα ενθουσιασμού για την επαγγελματική τους καριέρα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης μας στη Siemens Ελλάδος ανταλλάξαμε ιδέες και θέσαμε κρίσιμα ερωτήματα σε υψηλόβαθμα στελέχη, αντιληφθήκαμε καλύτερα και στην πράξη ζητήματα που αναπτύσσουμε διαρκώς στο Πρόγραμμά μας».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Υφαντόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΕΚΠΑ με ειδίκευση την Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, δήλωσε: «Η αποτελεσματικότητα και η μακροχρόνια βιωσιμότητα μια επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της ηγεσίας της. Η Siemens Ελλάδος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα επιχείρησης, που έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού της, δίνοντας κίνητρα και προοπτικές εξέλιξης στο προσωπικό της σε ένα «οικογενειακό αλλά ταυτόχρονα οικουμενικό» εργασιακό περιβάλλον».

Με την ευκαιρία της παραπάνω επίσκεψης, ο Roberto De Godoi, Οικονομικός Διευθυντής της Siemens Ελλάδος δήλωσε: «Η επίσκεψη περισσότερων από 20 φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην εταιρεία μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και προτεραιότητα να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της νέας γενιάς. Η Siemens ανήκει στις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου με 176 χρόνια αφοσίωσης, συγκεντρώνοντας λαμπρά μυαλά και μετατρέποντας ιδέες σε καινοτόμες λύσεις με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίζουμε εμπράκτως τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνοντας κοντά τις νέες γενιές και τους μελλοντικούς ηγέτες του κλάδου με τον κόσμο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η συμβολή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στον τομέα αυτό είναι καθοριστική καθώς και του προγράμματος MBA του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

You May Like This