nowmag.gr

Είμαστε μάρτυρες εδώ και αρκετό καιρό σε ένα θέατρο του παραλόγου όσον αφορά τους υγειονομικούς σε αναστολή και την τιμωρία τους.

Ο κ. Πλεύρης μόλις πρόσφατα (29/03/2022) δήλωσε πως τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2022 οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή ΔΕΝ πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ο κ. Πλεύρης προφανώς δεν έχει μάθει πως να είναι πρώτα άνθρωπος με ενσυναίσθηση και μετά υπουργός και όχι συνταγματάρχης, όπου με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” παίρνει αποφάσεις δίχως να λαμβάνει υπόψιν του τα επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπρόσθετα δεν είναι ελαφρυντικό του ότι συμβουλεύεται ανθρώπους όπως ο κ. Βασιλακόπουλος ο οποίος πρότεινε τον διαχωρισμό του πληθυσμού σε ανεμβολίαστους/εμβολιασμένους. Θα μπορούσε να γνωρίζει καλύτερα και να συμβουλεύεται επιστήμονες  πιο ειδικούς στο αντικείμενο όπως π.χ. ο Αξιότιμος Καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ Δ. Κούβελας.

Ο παραλογισμός της κυβέρνησης και η επιμονή στο λάθος ανάγκασε τους υγειονομικούς σε αναστολή να ξεκινήσουν απεργία ΠΕΙΝΑΣ. Απεργία που είτε την ξεκινούσαν είτε όχι, η ΠΕΙΝΑ θα ήταν δεδομένη διότι χωρίς να αμείβονται εδώ και μήνες προσπαθούν να τα καταφέρουν οικονομικά, στο τέλος όλοι καταλαβαίνουμε πως οι όποιες οικονομίες είχαν (αν είχαν) θα έχουν εξανεμισθεί και θα φτάναμε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα. Είδαμε την κα.Σοφία, υγειονομικός σε αναστολή εδώ και 7(!) μήνες να καταρρέει από την απεργία πείνας. Μία γυναίκα που είμαστε σίγουροι πως θα γινόταν καλύτερη Υπουργός από τον τωρινό (και όχι μόνο).

Ο κ. Πλεύρης όμως ανένδοτος – το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης. Δίνουν την εντύπωση πως χαίρονται με τα γεγονότα και επιθυμούν τον εξευτελισμό των ανθρώπων με το να τους μαρκάρουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Με το να καταρρέουν από την πείνα έξω από το υπουργείο ή με το να στέλνουν τον κ. Κούβελα στο δικαστήριο για να δικαστεί για κάτι που δεν έκανε αφού για να υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρέπει να υπάρξει μία κάποια ψευδή είδηση. Γεγονός που δεν υφίσταται καθώς ο κ. Κούβελας είπε το αυτονόητο: Συμπλήρωση της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο θεράπων ιατρός του ασθενή ή του θύματος. Κάτι το οποίου υποστηρίζει και το ΕΔΑΚ.

ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ, Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (να περιμένουμε και εμείς κλήση από τις αρχές;).

Δεδομένου λοιπόν πως ο υπουργός υγείας της χώρας μας γνωρίζει μόνο την κίτρινη κάρτα που αφορά το ποδόσφαιρο (και αν την γνωρίζει και αυτήν), το ΕΔΑΚ αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία εθελοντικής και ανώνυμης συλλογής δεδομένων των παρενεργειών δημιουργώντας το parenergies.gr. Μία πλατφόρμα όπου οποιοσδήποτε γιατρός ή ασθενής ή ακόμα και συγγενείς ασθενούς/θύματος, θα μπορούν να συμπληρώνουν κάτι αντίστοιχο της κίτρινης κάρτας ώστε να διαπιστώσουμε με πραγματικά δεδομένα τις πραγματικές διαστάσεις των παρενεργειών των εμβολίων και αφού γίνει αυτό, να προχωρήσουμε σε νομικά μέτρα εναντίον αυτών που αδιαφορούσαν για την σημασία των παρενεργειών στον γενικό πληθυσμό.

Καλούμε την αντιπολίτευση να συνταχθεί μαζί στα δίκαια και επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματά μας ώστε να αμβλυνθούν επιθετικές πολιτικές όπως τα πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης) που μοναδικό σκοπό έχουν την διάλυση της κοινωνίας μέσω της πόλωσης (εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι)  ή την φίμωση και «τιμωρία» του επιστημονικού κόσμου, όπως του Αξιότιμου Καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ Δ. Κούβελα  που διώκεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Εμείς ως Ευρωπαικό Δϊκτυο Ασθενών Κόβιντ θα επιδιώξουμε συνάντηση τόσο με την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για όλα τα παραπάνω, σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομάδα Ελλήνων Υγειονομικών ΠΟΕΥ έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τις 20/01/2022 ωστόσο αγνοήθηκε το αίτημα αλλά και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας (τηλεφωνικής ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για τον προγραμματισμό κάποιας συνάντησης.

Τέλος, έχουμε διαπιστώσει πως κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν επιθυμούν να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τα δελτία τύπου του ΕΔΑΚ με (ανεπίσημη) αιτιολογία πως είμαστε αντιεμβολιαστές (μεταξύ άλλων).

Θέλουμε να ενημερώσουμε πως το ΕΔΑΚ ΔΕΝ είναι κίνημα αντιεμβολιαστών.

Υποστηρίζουμε όμως με ΟΛΕΣ μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Το ΕΔΑΚ είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο για νοσούντες/νοσήσαντες covid-19 που σκοπό έχει την υποστήριξη, την ενημέρωση και την επιστημονική έρευνα.

You May Like This