nowmag.gr

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς αυτή θα υπηρετήσει τον πολίτη αναδεικνύεται ως μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρει στην αποκλειστική του συνέντευξη στη «Ν» ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η πρώτη έκδοση του gov.gr με Τεχνητή Νοημοσύνη θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι για την κυβερνοασφάλεια και πρόκειται να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή. Δημιουργείται ένας νέος Οργανισμός, ΝΠΔΔ, που θα «βλέπει» περίπου 2.000 φορείς και κρίσιμες υποδομές και αυτές που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Παπαστεργίου, δύο περίπου μήνες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, απαντώντας στις ερωτήσεις της «Ν», επεσήμανε ότι επανεξετάζεται ο σχεδιασμός για το έργο των μικροδορυφόρων και συνολικά η διαστημική πολιτική της χώρας.

Όπως επίσης σημειώνει χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για το Σύζευξις 2 και στο τοπίο μπαίνει Σύζευξις 3. Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η δράση Smart Readiness Voucher και θα ακολουθήσει η δράση Gigabit Voucher, ενώ αναφορικά με τις υποδομές ευρυζωνικών δικτύων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές (UFBB) αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων και από τον δεύτερο ανάδοχο προκειμένου, το μεγάλο αυτό έργο (ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ) να τεθεί σε υλοποίηση στο σύνολό του.

Ολόκληρη συνέντευξη με τον Δημήτρη Παπαστεργίου στο: https://www.naftemporiki.gr/techscience/1509683/d-papastergioy-sti-n-to-gov-gr-pataei-syntoma-enter-stin-techniti-noimosyni/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/9/2023)

You May Like This