nowmag.gr

Ο κ. Παπαστεργίου σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα σε τηλεοπτικό panel ανέφερε ότι η επόμενη μέρα αποτελεί το νέο wallet, μια νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσει κάποιο έγγρφο.

Ανέφερε μάλιστα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, τονίζοντας ότι αν κάποιος θέλει να εγγράψει το παιδί του στον παιδικό σταθμό, ο φορέας θα ζητάει πρόσβαση στα στοιχεία του με τον πολίτη να χρειάζεται απλά να συναινέση και έτσι να ολοκληρωθεί η εγγραφή χωρίς κανένα απολύτως έγγραφο.

Μάλιστα, δίνει τις πρώτες διευκρινήσεις για τον προσωπικό αριθμό στις νέες ταυτότητες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ και 3 ψηφία και με αυτόν τον αριθμό θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή με το δημόσιο. Θα ανοίξει μάλιστα ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου θα μπορεί να τον επιλέξει ο ίδιος ο πολίτης.

Ο νέος αυτός αριθμός θα γραφθεί πάνω στις νέες ταυτότητες από τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ θα κοπεί προφανώς το 666 όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 12/10/2023)

You May Like This