nowmag.gr

Εννοείται ότι η Microsoft παρακολουθεί από πολύ κοντά τις ανακοινώσεις της Sony για το PlayStation 5. Όταν αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, Liz Hamren, πρώην επικεφαλής του τμήματος platform engineering και hardware του Xbox ενημέρωσε άμεσα μέσω emails τον Phil Spencer και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella. Στη συνέχεια, περισσότερα από δύο χρόνια αργότερα, η Microsoft αντέδρασε επίσης στην αύξηση της τιμής του PS5 που ανακοίνωσε η Sony.

H Hamren παραθέτει τον μεταβλητό χρονισμό της GPU και της CPU του PS5, “σε σύγκριση με εμάς που τρέχουμε με υψηλότερους σταθερούς ρυθμούς”.

Η Hamren παραδέχτηκε ότι η Sony έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στην απόδοση του SSD με το PS5, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια. Ακόμα συζητήθηκαν τα 12 teraflops απόδοσης έναντι των 10 teraflops της Sony. “[O Cerny] επέμεινε ότι τα GPU teraflops και το CU δεν είναι καλή βάση μέτρησης για τις επιδόσεις. Είχαμε το ίδιο επιχείτημα με το Digital Foundry, όμως έχουμε ξεκάθαρο πλεονέκτημα απόδοσης (12 v 10)”, έγραψε η Hamren.

Το πρώην στέλεχος του Xbox είπε επίσης ότι ο Cerny “ξόδεψε κάτι που φαινόταν σαν δυσανάλογος χρόνος σε καινοτομίες ήχου”, αλλά το υπόλοιπο αυτής της συζήτησης έχει σβηστεί. Η Hamren ισχυρίζεται επίσης ότι η λύση της Sony για τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο του PS5 είναι “παρόμοια με τη δική μας στην πραγματικότητα λόγω των απαιτήσεων ελάχιστου μεγέθους και ταχύτητας”.

Αλλά στην πραγματικότητα, η προσέγγιση της Sony σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε κανονικό NVMe SSD, αντί για τις συχνά πιο ακριβές μονάδες για Xbox που διατίθενται μόνο από τη Seagate και τη Western Digital.

Εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δείχνουν ότι η Microsoft αντέδρασε επίσης γρήγορα στην αύξηση της τιμής του PS5 της Sony πέρυσι — παρόλο που δεν αύξησε αμέσως τις τιμές του Xbox. Ο CFO του Xbox Tim Stuart έστειλε email στον επικεφαλής του Xbox Spencer και την CFO της Microsoft, Amy Hood, νωρίς το πρωί της ανακοίνωσης της Sony το 2022, σημειώνοντας ότι η ομάδα του Xbox “το είχε προβλέψει και προχωρά γρήγορα με ένα πλάνο τώρα που υπάρχει επιβεβαίωση”.

Υπάρχει μια συζήτηση στην αλυσίδα των email, η οποία έχει σβηστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, φαίνεται ότι ο Spencer θέλει η εταιρεία να παραμείνει εστιασμένη στους παίκτες με οποιεσδήποτε αυξήσεις τιμών. Η Ami Silverman, η οποία εκείνη την εποχή ήταν επικεφαλής των πωλήσεων και μάρκετινγκ της Microsoft, απαντά με: «όλα τα καλά στοιχεία, ας συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε ως gamers, καθώς δεν έχουμε ξεφύγει από το δάσος… ξέρουμε ότι αυτή είναι η ώρα μας για να κερδίσουμε fans εναντίον του να χάσουμε ακόλουθους”.

Η Silverman αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πωλήσεις του Xbox είναι πίσω από αυτές του PlayStation και δεν θέλει να χάσει καμία δυναμική ακολουθώντας αμέσως την αύξηση των τιμών της Sony με την αύξηση των τιμών του Xbox από την ίδια τη Microsoft.

Τέλος, ο Spencer αποκαλύπτει ότι αγόρασε το δικό του PS5 τον Αύγουστο του 2022.

Πηγή: http://www.enternity.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 21/9/2023)

You May Like This